Nanoteknologi: fremtidens teknologi

Nanoteknologi dreier seg om å konstruere, manipulere og anvende nye materialer med skreddersydde funksjoner på en lengdeskala fra ti til tusen atomdiameter. En nanometer er en milliarddel av en meter, sagt på en annen måte, så langt neglene dine vokser på ett sekund!

Nanoteknologistudiet er et av de yngste studiene på NTNU, men har etablert seg til å bli et av de mest prestisjetunge studiene i hele Norge.

Hva lærer man egentlig?

Sivilingeniørstudiet nanoteknologi er et femårig masterprogram, hvor de tre første årene av studiet vil gi deg en solid basis i kjemi, fysikk og matematikk, samtidig som man hele tiden får drypp fra nanoverden. Parallelt med dette vil du få  muligheten til å jobbe med noen av verdens mest avanserte labinstrumenter på NTNU NanoLab, et internasjonalt ledende laboratorium som studiet har tett kobling til. Når man begynner på det tredje året velges det mellom tre profiler å spesialisere seg i: nanoelektronikk, bionanoteknologi eller nanoteknologi for materialer, energi og miljø. Det er først her du virkelig får bli ekspert i det du brenner for aller mest.

Mer info om de ulike retningene finner du her:  https://www.ntnu.no/studier/mtnano

Sosialt miljø

Nanoteknologi sine kull er ganske små i størrelsen, med bare 40 studenter per klasse. Det skaper et veldig intimt og godt klassemiljø, ikke så altfor annerledes enn en vanlig vgs-klasse, bare at her har alle til felles at de digger nano. Nanoteknologi sin linjeforening heter Timini (ti-minus-niende = 10^-9 = nano). Selv om de er en av de minste linjeforeningene på NTNU, er medlemmene deres definitivt blant de mest aktive. Med haugevis av undergrupper (alt fra TiminiIdrett til TiminiLabs til revy til kor) finner du garantert en gruppe (eller flere) som du kan bli med i.

Vi har kontaktet to studenter ved nanoteknologi og stilt dem spørsmålet, “Hva er det beste med Timini?” De svarte:

Ida Breivik (Faddersjef 2018):

timini #1
Ida Breivik

Folkene. Jeg tror aldri jeg har møtt så mange engasjerte folk på ett sted. Alle er superhyggelige og siden vi er så få, blir du kjent med alle! Det er aldri noe problem å spørre de eldre studentene om det er noe du lurer på, uansett om det gjelder fag, linjeforeningen eller livet generelt.

 

 

 

 

Sofie Altermark (2.klasse student): 

sofie a
Sofie Altermark

Samholdet! Siden hvert kull ikke er så mange er det veldig lett å bli kjent med folk, til og med på tvers av kullene! Siden linjeforeningen arrangerer et flertall av sosiale sammenkomster, alt fra vaffeltirsdag og spillkvelder til litt mer formelle ball og julebord, har man mange muligheter til å bli kjent med folk. Det er noe jeg aldri har opplevd i en linjeforening før.

                                                                                                   

 

 

 

 

 

Wario Waqo Wario, Indøk, 3.år

One thought on “Nanoteknologi: fremtidens teknologi

Leave a Reply