Ukas student: Film- og videoproduksjon

Tidligere denne uka kunne du følge Bjørn Vegar fra film- og videoproduksjon på vår Instastory. Gikk du glipp av det? Fortvil ikke! Han sa nemlig ja til å være ukas student, så derfor skal du få et dypere innblikk i studiehverdagen hans her på bloggen.

Kort om ukas student

Fortell litt om deg selv!

Jeg er 33 år, opprinnelig fra Aure, en liten bygd ved Møre/Trøndelag-grensen, men har bodd i Trondheim i 12 år nå. Har jobbet med mye diverse, og har også litt erfaring innen industrien fra dokumentarproduksjon.

Hva studerer du?

Jeg tar en Bachelor i Film- og Videoproduksjon, og går førsteåret nå. Vi har en blanding mellom praksis og teori, og deler tiden mellom forelesninger og innspillingsprosjekter.

Hvordan bor du?

Jeg har en leilighet i Klæbu, ca. 30 minutter Sør for Trondheim med buss. Til Dragvoll tar det 40-50 minutter, så da har jeg tid til å lese alt annet enn pensum.

bvbilde2

Livet utenom studiet

Hva gjør du på fritiden?

Fritiden min bruker jeg til å trene, diverse arrangementer med linjeforeningen og faddergruppen min, spill- og filmkvelder, osv. Nå har jeg ikke mye tid hjemme mer, men jeg driver også mye med matlaging og baking, også har vi flere DnD-grupper mellom Filmproduksjon og Filmvitenskap.

Har du noen verv ved siden av studiet?

Jeg er økonomiansvarlig i vår linjeforening, Jump Cut. Jeg er også i fadderkomiteen, som skal planlegge fadderuken for Filmproduksjon og Filmvitenskap neste semester.

Har du jobb ved siden av studiet?

Jeg jobber i dagligvare ved siden av studiene, en til to dager i uken.

Å studere film- og videoproduksjon på NTNUbvbilde3

Hvorfor valgte du å studere i Trondheim?

Rett og slett fordi jeg bor her. Ikke noe behov for å flytte, godt kjent med byen allerede, masse familie og venner her.

Hvorfor valgte du å studere filmproduksjon?

Valget var mellom game design, film, og musikk, og av de tre er film den industrien med lavest inngangsbarriere og det jeg føler meg mest sikker på.

Kan du beskrive en vanlig skoledag?

Vi har få vanlige skoledager. Dagene varer vanligvis fra kl. 09 til kl. 15, og kan variere fra forelesninger om filmteori og historie og praktiske øvelser innen kamera, lys, lyd, og annet, til uker dedikert til innspilling eller redigering hvor vi styrer tiden vår selv.

Hvordan er miljøet på studiet ditt?

Vi har et veldig godt miljø. Med bare 20 stk på linjen vår så er alle godt kjent med hverandre. Fakultetet er også veldig behjelpelig, og de finner alltid tid til å hjelpe oss når vi trenger det. Faget er også veldig kreativt fritt og vi får mange muligheter til å eksperimentere.

Hva er det mest spennende faget du har i år?

Vi har bare to fag, FVP1001(Praktisk) og FILM1001(Teori) dette semesteret, så det praktiske er selvsagt favorittfaget.

bvbilde1

Hva har vært den største utfordringen med å gå fra å ikke være student til å være student?

Det har ikke vært en utfordring, men den største forskjellen er hvor lite jeg er hjemme nå. Med arrangementer, prosjekter, og andre sosiale sammenkomster er jeg ikke hjemme ofte eller lenge. Spesielt når vi har filmprosjekter så kan mye av tiden gå med på det da det fort kan gå ti timer med redigering per minutt i sluttproduktet.

Håper du likte intervjuet! Hvis du ønsker å finne ut mer om film- og videoproduksjons-studiet ved NTNU kan du sjekke ut denne nettsiden. Og du, vi i NTNU Neste Stopp svarer gjerne på dine spørsmål gjennom vår side på Facebook!

– Ingrid, medievitenskap, 3. år

One thought on “Ukas student: Film- og videoproduksjon

Leave a Reply