Hvordan er det å være med på studentrevy?

Er du interessert i revy eller musikal? Som student har du mange muligheter til å drive med dette. Vi har snakket med 3 studenter som alle deltar på hver sin revy.  Det er mange linjeforeninger ved NTNU, men de eldste og mest aktive tilhører sivilingeniørstudiene i Trondheim. Disse setter ofte opp studentrevyer hvert år.

Martine Lien (Foto: Frida Paulsen Danmo), Brage Lytskjold (Foto: Privat) og Magnus Wølneberg (Foto: Frøydis Vikestad)

Martine Lien går i 2.klasse på Industriell Kjemi og Bioteknologi. Martines linjeforening, Høiskolens Chemikerforening, skiller seg litt ut da de setter opp en musikal i stedet for revy.  Brage Lytskjold går i 2.klasse på Datateknologi og er med i Abakus-revyen. Magnus Wølneberg går andre året på Fysikk og Matematikk, og er med i Nabla sin revy.

Noe som passer for alle

Hvor mange ganger har du vært med på revyen/musikalen, og hva gjør du?

Magnus: Jeg var med på Nablarevyen både i år og i fjor. Begge årene har jeg vært skuespiller, og det er veldig gøy!

Brage: Jeg er Scenesjef på Abakusrevyen i år, etter at jeg i fjor var deltaker på scenegruppa. Vi på scenegruppa bygger alt fra små rekvisitter til 7 meter lange sceneelementer som skal brukes under revyen.

Martine: Jeg var med på Chemikalen i fjor og i år, og har vært skuespiller begge årene. I år er jeg også skuespillersjef.

Hvorfor valgte du å bli med på revyen/musikalen?

Magnus: Jeg valgte å bli med på revyen fordi jeg var med på videregående og synes det var så sinnsykt morsomt. I tillegg er det en utfordring og noe helt annet enn det jeg driver med til vanlig. Må også nevne at det er utrolig hyggelig miljø i revyen så det er en gyllen mulighet til å bli kjent med andre som studerer det samme på tvers av kullene.

Brage: Da jeg startet i førsteklasse og var helt fersk i byen føltes det ut som om det fantes en million forskjellige verv den første måneden, og med alle søknadsfrister på omtrent samme tid ble det egentlig litt mye og jeg falt litt av hele vervkjøret. Opptaket til linjerevyen er tradisjonelt litt senere enn resten av de mer tradisjonelle vervene. Samtidig som at det var fristende med et mer håndfast avbrekk fra datastudiene var Scenegruppa og revy et enkelt valg.

Martine: Jeg er veldig glad i å synge, danse og ikke minst er jeg glad i teater. Jeg valgte å være med på Chemikalen i 1.klasse fordi jeg ville bidra til linjeforeningen, men visste ikke helt hvor jeg passet inn. Chemikalsjefen nevnte flere ganger at alle passer inn i Chemikalen. Det trengs rekvisitter, PR, kos og show. Så jeg ble med og angrer ikke et sekund! Det tar veldig mye tid og energi, men det var så gøy i fjor at jeg bare MÅTTE være med i år også.

Samhold og sosiale uker

Hva synes du er det beste med å være med på studentrevy/musikal?

Magnus: Det beste må være samholdet man får i revyen. Og gleden over at vi klarer å skape noe så stort sammen, bare ved hjelp av engasjement og frivillighet!

Brage: Det beste med revyen, både som arbeider og som gruppeleder, er definitivt byggeperioden og intensivuka opp mot premieren. Det blir noen lange dager med mye ting som ikke går etter planen, men det er jo egentlig det disse revyene handler om. Den siste uka før forestillingene der alle de siste problemene og utfordringene dukker opp og må fikses er med god margin den mest sosiale uken jeg har i løpet av hele skoleåret. Det er tross alt lite som er mer sosialt enn å hate litt i fellesskap.

Martine: At du blir kjent med flere fra linjeforeningen på tvers av trinnene. Det er utrolig gøy å jobbe sammen med et så stort prosjekt. Alle har eierskap til det, og da er det ekstra gøy når det også blir et bra resultat.

Var du med på revy på videregående? I så fall, hva er den største forskjellen?

Magnus: Jeg var med på revy på videregående også ja, men var bare skuespiller det siste året. Det er mye som er likt på videregående og her i Trondheim, men jeg kommer fra Oslo-området og revyene er kanskje enda mer seriøse der med innleid regissør blant annet. Så det er enda kulere å være med her siden alt er laget av og med studentene!

Brage: Jeg var dessverre ikke med på noe revy på videregående.

Martine: Min skole hadde dessverre ikke revy.

Vil du anbefale kommende studenter å bli med på revy/musikal?

Magnus: Selvfølgelig! Jeg tror alle har glede av å prøve og være med på revy et år. Du trenger ikke stå på scenen, det er mange andre muligheter for å være med, f.eks. i bandet, bygge scenen eller jobbe med PR. Kan love god stemning, glede og nye venner!

Brage: Ja! Jeg er kanskje litt subjektiv her, men om du har lyst på et litt annerledes innskudd i hverdagen eller bare er gira på å treffe nye folk er revyen et litt mer kreativt og håndfast alternativ til andre verv.

Martine: Jeg vil selvfølgelig anbefale det! Du lærer masse og får nye gode venner.

Det er utrolig mye forskjellig du kan engasjere seg i, og studentrevy er bare en av mange muligheter. Det kan være overveldende med så mange muligheter, men det viktigste er å finne noe du liker samtidig som du utfordrer deg selv litt.

Nablarevyen hadde forestilling 07.02-08.02. på Rockheim, men det er fortsatt mulig å se Abakusrevyen og Chemikalen hvis du vil sjekke de ut! Abakusrevyen går 28.februar – 1.mars på Byscenen, og Chemikalen går 04.mars – 05.mars på Byscenen.

– Martha, Industriell Kjemi og Bioteknologi, 2.år

 

3 thoughts on “Hvordan er det å være med på studentrevy?

 1. Hei! Jeg har et spørsmål angående studentbolig. Søkte bolig i Januar men har enda ikke fått svar om jeg har fått den boligen jeg vil ha. Er ny student på NTNU til høsten og søkte gjennom sit.no😊 Når får man vanligvis svar? Er det rart at jeg ikke har fått svar enda? På nettsiden til sit står det at man normalt får svar i løpet av et par dager..

  1. Hei Sheika! Det var rart at du ikke har fått svar når det står at det skal ta noen dager. Tildelingen skjer fortløpende. Jeg mener søknaden åpnet 15.februar, så kanskje du bør dobbeltsjekke at du har gjort det? Ellers anbefaler jeg deg å kontakte SiT bolig på: bolig@sit.no eller 73 53 86 20 🙂

   – Silya, grunnskolelærer 5-10, 4.året

 2. Hei!
  Dette varierer veldig, men hvis du er nysgjerrig eller usikker ville jeg tatt en telefon til SiT 😊
  Da får du som regel ganske raskt svar 👌🏻
  – Sondre, musikkvitenskap, 4.år

Leave a Reply