Fem turer i Trondheim du bør prøve!

I en travel studiehverdag kan det være både deilig og nødvendig med et lite avbrekk. Heldigvis har Trondheim mye å by på, blant annet masse fine turmuligheter. Derfor kommer det nå en liten liste med tips over turer du bør prøve. 

Turtips for enhver smak

1. Våttakammen
Våttakammen er et av de fineste utsiktspunktene i Bymarka. I tillegg til dette tar ikke denne turen spesielt lang tid, noe som gjør den super dersom du har mye på agendaen! En anbefaling er å ta denne turen som en morgentur, for å få en skikkelig frisk start på dagen. Turen er også kategorisert som enkel, så du trenger ikke være turproff for å komme deg opp hit.

2. Gråkallen
Gråkallen er et fjell som også ligger i Bymarka, med god utsikt. I tillegg er det Trondheims nest høyeste punkt, etter Storheia. En vanlig måte å komme seg hit på er å gå via Skistua, som ligger en liten busstur unna byen. Denne toppen er også grei å bestige, men er en litt lenger tur enn Våttakammen.

51308488_380761329155394_926578678022799360_n

3. Estenstadhytta
Skal du, eller studerer du allerede på Dragvoll? Da er en tur til Estenstadhytta perfekt for deg. Den ligger kun en liten gåtur unna campus, noe som gjør det lett å kombinere skole med tur. Men fortvil ikke dersom dette ikke er ditt studiested, for hit kommer du deg med en kjapp busstur fra byen. På Estenstadhytta kan du kose deg med en bolle eller to i solveggen, da det er servering på hytta.

4. Geitfjellet
Geitfjellet er enda et fantastisk utsiktspunkt i Trondheim, som absolutt bør besøkes. Herfra kan du se det meste av byen, etter en kort og grei spasertur. Det er mulig å gå opp til Geitfjellet via Våttakammen, så dersom man er i skikkelig turhumør kan man besøke to destinasjoner i en tur.

5. Festningen
Er du ikke er spesielt glad i verken tur eller natur, men likevel har lyst til å komme deg ut litt? Da er en tur opp til Trondheim bys høydepunkt (bokstavelig talt) en god idé. Det finnes flere ulike måter å komme seg opp hit, men dersom du velger veien gjennom Bakklandet slår du to fluer i en smekk. Her kan du for eksempel kjøpe med deg en kaffekopp som du kan nyte på toppen.

51097670_542286429623822_4416604630998319104_n

Da sier jeg bare god tur!!

           

                                                                                                                        – Åsne, pedagogikk, 3. år

2 thoughts on “Fem turer i Trondheim du bør prøve!

Leave a Reply