Min studieuke – Eiendomsutvikling

Hva gjør egentlig en student? Har man mye fritid? Blir det sene kvelder på skolen? Og hva er forskjell på øvingstimer og forelesninger? Studentlivet er ikke alltid så lett å forstå, men her får du et lite innblikk i min uke som student ved NTNU!

Skjermbilde 2019-01-21 kl. 18.10.51
IMG_8464.JPG

Jeg heter Stine, er 24 år og studerer Eiendomsutvikling og -forvaltning. Jeg har bachelor i økonomi og administrasjon, også fra NTNU. Eiendomsutvikling holder til på Campus Gløshaugen i Trondheim. Hvert semester har jeg 4 fag, og dette semesteret har jeg disse fagene: Ombyggingsteknikk, Programmering og evaluering av bygninger, Reguleringsplanlegging og Eksperter i team.

Eksperter i Team er et fag som handler om å lære å jobbe effektivt i gruppe, og dette faget kan man ha intensivt (hver dag i januar) eller langsgående (en dag i uka). Jeg har hatt intensiv, og er derfor ferdig med et fag nå til fredag! Det er ganske chill for resten av semesteret.

Mandag


Uka starter rett på med 3 timer forelesning i Programmering og Evaluering av bygninger kl 9.15-12.00. På NTNU er som regel forelesningene sånn at man har 45 minutter forelesning og deretter 15 minutter pause, hver time.

IMG_8199_2.jpg

Tidligere semestre har jeg hatt 1 fag per dag, men dette semesteret har jeg to fag med forelesninger på mandager. Reguleringsplanlegging i 45 minutter, litt spent på hva som er planen for den. Det er ganske uvanlig at det varer så kort!

På mandager har jeg øving med S. Møller storbandSamfundet. Vi spiller i hovedsak jazz, men også andre sjangre i prosjektene våre. Mandagene kan bli litt lange, men heldigvis kan vi gå på kafé Edgar i pausen, og spise Samfundets diggeste sjokoladekake.

Tirsdag


En litt mykere start på tirsdagen, da forelesningen ikke starter før kl 12.15. I løpet av dagen er det ulike forelesere slik at temaene blir litt forskjellige og dagen mer variert.

Forelesningene er i stor grad frivillige å gå på, men jeg er en som liker å gå i dem. Man kan ofte få tips i forelesningene som man ikke fanger opp ved å lese selv.

På kvelden blir det kanskje en litta tur på trening. Jeg liker best å trene med min klassevenninne, Marthe. Det er hyggeligere å trene om man gjør det sammen med noen.

Innimellom skole og trening jobber jeg også med NTNU Neste stopp, hvor jeg planlegger og skriver innlegg til denne bloggen og til Instagram og Facebook.

Onsdag


IMG_0624

“Fri”!!! Det er deilig å ikke ha forelesninger, men min erfaring er at man ikke har særlig tid til å droppe lesingen av den grunn. Vi har som regel en del gruppearbeid, så en dag uten forelesning er egentlig veldig behagelig med tanke på tid til å jobbe med prosjekter i gruppe.

Jeg er også med i styret til linjeforeningen vår, Hippodamus, så av og til har vi også møte på onsdager. Da planlegger vi arrangementer for semesteret. Hvis det ikke er møte, så er onsdagen en fin dag til å feks dra på skitur i Bymarka. Når det ikke er forelesning er det jo fint å kunne dra hjem litt tidligere.

Torsdag


IMG_8523.jpg

Uka går ganske fort, da torsdag allerede føles som 70% helg. Det er øvingstime i ombyggingsteknikk og i programmering og evaluering av bygninger disse dagene, pluss vanlig forelesning i Reguleringsplanlegging. Foreleserne kan velge å bruke disse timene til å gjennomgå ting felles, ellers står vi ganske fritt til å jobbe selvstendig. Det er ikke så vanlig at fagene krasjer på denne måten, men så lenge det er øvingstime velger vi jo selv hva vi vil jobbe med.

Torsdagen er ganske lang, så etter middag går nok resten av kvelden til å se en serie og bare slappe av. Akkurat nå ser jeg på Das Boot, og venter på neste sesong av Babylon Berlin, anbefales! Begge på NRK.

Fredag


Dette semesteret har jeg faktisk 2 dager hvor det ikke er forelesning. Det er veldig deilig! Jeg drar som regel likevel på campus, da jeg er ganske dårlig til å konsentrere meg hvis jeg sitter hjemme. Dessuten har klassen min en ganske sterk tradisjon på fredager; nemlig Grøtfredag i kantinen på Gløshaugen. Man må nesten ligge for døden for å ikke møte opp på den.

IMG_8253.JPG

Det skjer mye på Samfundet i helgene, og dette semesteret ser jeg blant annet frem til å dra på Konspirasjonspodden, Karpe og Dagny. Alle tre skjer i Storsalen i mars!

Lørdag


56D525DD-445F-40AF-BAC2-11BA1FE0785B
FBF7D770-9A23-4F77-BFFD-D880F8822DD8

Lørdag er en hyggelig dag for å ta seg en tur til byen. Jeg er nok over snittet glad i å gå på kafé, og syns det er hyggelig å møte venner fra klassen eller tidligere studier over en kaffe. Jeg prøver å unngå for mye jobbing i helgene gjennom semesteret, men når eksamensperioden kommer blir det lite helgefølelse. Derfor er det gøy å få mest mulig utbytte av helgene nå i starten av semesteret!

Det blir som regel en tur på vors og fest på lørdag. Ellers er det også veldig hyggelig å møte venner for middag, spillkveld, kino osv! Søndagen blir ofte en dag med avslapping og klargjøring til ny uke.

Akkurat denne helgen er litt spesiell, da jeg skal være med NTNUI Dykking på trening. Først blir det tørrdraktkurs, og så skal vi ut på dykketur på søndag. Det kommer video fra dette i løpet av februar!

– Stine, Eiendomsutvikling og -forvaltning, 4.år

Leave a Reply