8 ikke fullt så kjente NTNU-studier vol. 2

Nytt år, nye muligheter! Og med et nytt år kommer perioden når du kanskje skal velge studieretning. Men hva med deg som ikke har funnet studiet du vil gå? Frykt ikke, for vi har allerede 8 mindre kjenteNTNU-studier fra i fjor. Og som om dette ikke var nok, så serverer jeg her del 2 av “ikke fullt så kjente NTNU-studier”.

Her får du en kjapp presentasjon av 8 varierte studier som kanskje ikke er så velkjente som andre, men de er fortsatt meget viktige. For mer om hvert studie kan du trykke på overskriftene

Og de åtte studiene er:

Audiologi
Hørselskader er et kjent og vanlig problem, men hvem er det som faktisk jobber med behandlingen? Her kommer audiografene inn i alle mulige sammenhenger. Hvis du er interessert i hørsel og ønsker et litt annerledes omsorgsyrke, enten på sykehus, bedrift eller skole, så er kanskje dette studiet for deg.

Drama og teater 
Trondheim er kjent som en ordentlig kulturby, og NTNU er en viktig grunn til dette. Drama og teater på Campus Dragvoll gir deg muligheter innenfor alt fra skuespiller og instruktør til dramaterapei og jobb i kulturlivet. Hvis du er liker teater eller film og vil gå et praktisk studie, så har du alt i en pakke her!

IKM-froberedelse2

Europastudier 
Historie, politikk og kultur er interesser hos mange, og kanskje hos deg? Da er europastudier for deg, med et tverrfaglig og høyst relevant fagområde. Så hvis du liker noe av dette, har lyst på brede jobbmuligheter og kanskje fordype deg i et språk gjennom studiet? Ja, da har du faktisk alt samlet her!

Interaksjonsdesign
Irriterer du deg over dårlig design på nettsider og vil gjøre noe med det? Da er det bare å pakke kofferten med snuten mot interaskjonsdesign på Gjøvik. Studiet er både praktisk så vel som teoretisk, og gjør deg til UX-designer (som høres veldig kult ut). Etter endt studie er jobbmulighetene store, og blir enda større for hver dag som går.

Allmenn litteraturvitenskap 
Liker du å lese og er interessert i historie og filosofi? Da er Allmenn litteraturvitenskap for deg! Du får fordype deg i litteratur fra antikkens Homer til samtidens mestere. Litteraturvitenskap ved NTNU har fostret både journalister, PR-folk og lærere, så vel som flere kjente forfattere. Gjør som Erlend Loe; søk allmenn litteraturvitenskap!

50473217_346782882716885_6039094536414691328_n.jpg

Religionsvitenskap
Religion er kanskje det mest omdiskuterte temaet i samfunnet, både gjennom historien og i dag. Hvis du ønsker å sette deg inn i dette, så er religionsvitenskap for deg. Etter studiet har du en bred kompetanse som gir deg varierte jobbmuligheter, så vel som store muligheter for videreutdanning.

Samfunns- og idrettsvitenskap 
Driver du med idrett og ønsker å bruke den interessen for å gjøre verden bedre? Velkommen til samfunns- og idrettsvitenskap, hvor du ser på idrett i et samfunnsfagligperspektiv. Hvis tanken på å lære om psykologi før en økt i idrettshallen? Eller kanskje du har lyst til å bli trener? Søk da vel!

Lærer_Studenter_Jenter_Kropsøving_Gym_Knebøy.jpg

Vann- og miljøteknikk
Vann og miljø er to store tema med flere problemstillinger, og i Ålesund kan du lære om disse. Vann- og miljøteknikk kvalifiserer deg til å jobbe med viktige problemer i både Norge og verden for øvrig, i både private og offentlige firma. Ønsker du et variert studie med stor nytteverdi? Da er dette studiet for deg!

– Sondre, musikkvitenskap, 4.år

Leave a Reply