Nytt semester: 5 enkle tips

Det er nytt år, nytt semester og nye fag for mange studenter. Her er fem enkle tips som kan gjøre starten på semesteret ekstra bra når du blir student.

1. Sjekk ut de nye fagene

Gjør deg klar for nye fag. Finn timeplanen, og noter hvor alle forelesningene er. Sjekk ut fagenes hovedside hvor du finner informasjon om hvilke bøker professoren anbefaler og når første forelesning er. Finn ut hva som er obligatorisk i fagene, er det for eksempel to større innleveringer noter deg når disse skal leveres (mange forelesere snakker om dette i første forelesning, men ikke alltid, så det er greit å vite hvor du finner informasjonen). Sett deg litt inn i fagene du skal ha, scroll over fremdriftsplanen for å få en oversikt over hva dere skal lære dette semesteret og kanskje vil du se over forelesningsnotater for første forelesning, da blir ikke det nye faget like “nytt” og “fjernt”.

 

2. Ha ting klart

Kjøp inn skrivebøker og penner/tusjer. Da er du klar for første forelesning! Rydd opp etter forrige semester. Sett gamle notater og oppgaver i en perm hvis du tror du får bruk for de, eller kast dem hvis du er sikker på at de ikke trengs. Nå går fokuset over til nye fag ( eller.. noen studier har fag som går over to semestre).

pexels-photo-1076812
Photo by rawpixel.com on Pexels.com

3. Snakk med faddere

Det er godt å kjenne folk som går året over deg, da kan du få mange tips og triks. De har hatt faget før og vet mye om hvordan det fungerer. Hør med dem om hva de syntes om bøkene og om de kanskje selger de for en god pris. Det er som regel mye billigere enn å kjøpe nye bøker. Men pass på, fagene kan forandre seg fra år til år, noe ganger endres pensum eller hvilke lærebøker som brukes. Så sjekk blackboard også!

 

4. Fyll fryseren!

Lag noe godt du kanskje ikke tar deg tid til å lage i en travel studenthverdag og frys det ned. For eksempel pizzasnurrer. Da har du alltid noe digg på lur de gangene du trenger en ekstra god lunsj eller en hektisk dag du ikke rekker å lage middag. Eller boller som du kan tine opp og servere hvis du får besøk en kveld, hvem sier nei takk til boller og kakao? Det beste med dette tipset er at du sparer både tid og penger!

pexels-photo-533247
Photo by Pixabay on Pexels.com

5. Vær med på fadderuka/Åretur

Hvor herlig er det ikke å starte året med å skape gode minner med klassekameratene dine, og kanskje få noen nye venner! Vårsemesteret starter for mange studier med Åretur, da er det ski, spillkvelder og fester på planen. Det er utrolig sosialt og gøy!

Det er selvfølgelig veldig induviduelt hva folk liker å gjøre for å forberede seg til det nye semesteret, så husk at dette ikke er en oppskrift, men tips fra meg til deg! 🙂

Sjekk også ut det forrige blogginnlegget vårt (link under)
Dette gleder vi oss til i det nye semesteret

Ragna, fysikk og matematikk, 2. år

 

One thought on “Nytt semester: 5 enkle tips

Leave a Reply