Dette gleder vi oss til i det nye semesteret

Godt nyttår! Et nytt år er kommet, og vi sier farvel til 2018. Det har vært et spennende år som student i Trondheim, og mye spennende skal komme. I løpet av 2019 skjer det mye forskjellig i Norges store studieby. Her kommer både små og store gleder som vi ser frem til for vårsemesteret 2019!

 

Blanke ark

Det er noe forfriskende med å starte med nye fag. Etter en intens eksamensperiode før jul er det deilig å komme tilbake med senkede skuldre, lavere tempo og blanke ark.

studere_ved_NTNU

 

Åre

Mange linjeforeninger ved NTNU arrangerer langhelg-tur til Åre i løpet av januar og februar. En veldig gøy tur å være med på, uansett om du står på slalåm eller ikke! Åretur er veldig sosialt og man kan bli kjent med studenter fra studiet sitt på tvers av årskull. Gøy!

IMG_0098.jpg

 

ISFiT

ISFiT står for International Student Festival in Trondheim, og er verdens største internasjonale studentfestival. Festivalen starter 7. februar og varer i 10 dager. Her samles studenter fra hele verden til kulturelle arrangementer, dialog og debatter.  I tillegg deles Studentenes fredspris ut. Tema for årets festival er migrasjon, et tema som er stadig mer aktuelt i verden vi lever i. Dette blir spennende, og vi gleder oss til politiske dager med ISFiT!

photobyJuliaMarieNaglestad.jpg

Foto: Marie Naglestad

GURLS kommer til ISFiT og spiller på Dokkhuset 13. februar

Studentlekene

Studentlekene arrangeres hvert år, men det er ikke hvert år det arrangeres i Trondheim! Studentlekene er Norges største studentidrettsfestival, og går av stabelen 20-24. februar 2019. Både bredde- og toppidretten er med på lekene, og det arrangeres konkurranser for lag og individuelle. I år er det i tillegg 20-års jubileum for lekene, så det blir en god feiring!

 

Karpe i Storsalen

Den 15. og 16. mars kommer Karpe til Samfundet, og begge konsertene ble utsolgt på omtrent 1 sekund. De kunne nok lett solgt ut storsalen et par ganger til. For de som var heldige og fikk tak i billett, kos dere masse! For de andre, fortsett å leve i håpet om å få tak i billett på Facebook.

Skjermbilde 2019-01-02 kl. 18.31.10

Var ikke lett å få tak i billett til konsertene!

Dødens hinderløp

Den 4. mai arrangerer NTNUI igjen Dødens Hinderløp. På bare noen år har dette blitt et av NTNUIs største arrangementer! Arrangementet er kanskje ikke så skummelt som du tror, ettersom navnet kommer av at det arrangeres i Dødens dal (kunstgressbanen). Løpet består av ca 20-30 hindre av forskjellig størrelse, og er perfekt som lørdagsaktivitet med vennegjengen.

 

Lysere dager

Trondheim er vakker om våren, når sola kommer frem og dagene blir lengre. I juni er det på det lengste kun 3,5 timer uten sol i Trondheim. I mørke januardager er det ikke vanskelig å glede seg til vår og sol.

IMG_0208

Sommerferien er velkommen etter nok en eksamensperiode

IMG_0703

Utsikt over byen, fra Tyholt

Opptrapping av stipendet

I 2019 fortsetter opptrappingen av 11 måneders studiestøtte, og i år vil vi få stipend for 3 uker i juni. Fra 2020 vil det altså være 11 fulle måneder. Hurra!

 

-Stine, 4. år, Eiendomsutvikling og -forvaltning

 

 

One thought on “Dette gleder vi oss til i det nye semesteret

Leave a Reply