Q&A – Studiemiljø

I månedens Q&A innlegg tar vi for oss studiemiljøet! Har studenter ferie? Hvordan er Dragvoll som campus? Hvordan er studiemiljøet på filmvitenskap?

Studiemiljøet er selvfølgelig utrolig viktig for trivsel mens man studerer. Men hvordan er det egentlig? Hva gjør studentene på fritiden, og hvilke spennende ting er det som skjer? La oss ta en titt på deres spørsmål!

Dragvoll

Hvordan er Dragvoll som campus?

Dragvoll er koselig – Vi er som vårt eget little samfunn oppe på haugen! Dragvoll ligger i et veldig pent naturområde, som gjør at det å gå rundt på campus, spesielt om sommeren, er såå deilig!

Det skal ærlig innrømmes at noen av forelesningssalene ikke er hypermoderne, men vi har et fantastisk kult interaktivt lærisngsrom som heter Sandkassa – Der blir studentene fordelt på grupper som alle har en TV hver. Den kan man streame til fra sin egen skjerm, tegne på med digital tusj, og masse annet kult! Sandkassa er et veldig morsomt rom å bruke når man kan.

Men jeg tror det jeg liker best med Dragvoll er at alle de humanitære og samfunnsvitenskapelige studiene er samlet her. Det er en følelse av fellesskap i gangene, vi er alle enige om hvordan vi liker å lære, og det er kult!

Studiemiljø på Filmvitenskap

Hei vet du om noen som tar filmvitenskap årsstudiumet som er fornøyd og hvorfor de tok det?

Heisann! Ei av mine beste venninner her oppe har faktisk studert filmvitenskap, så jeg spurte henne hva hun tenke.  Jeg kan nevne at hun har gått bachelor, men årsstudiumet er så og si helt likt som første året på bachelor, så jeg spurte henne spesifikt om det første året. Hun svarte at hun er superfornøyd!  Og at hun tok det fordi hun var sykt interessert i film og det som skjer rundt film, hvordan filmen er i samfunnet og filmens historie. Jeg kan også nevne at linjeforeningen til filmvitenskap er veldig bra og har mange verv som gjør at studentene kan dyrke interessene sine for film enda mer. Det er i tillegg veldig sosialt.

Man blir absolutt inkludert! Mange årsstudiumsstudenter velger å gå videre på bachelor, i tillegg har man jo fag sammen, så det er egentlig ikke noe forskjell på de som tar korte og de som tar lange løp.

Ferie som student?

Har NTNU høst/påskeferie? Hvor mye frihet har man til å ta ferie når man vil?

NTNU har ikke offisielt høstferie, men noen studier har det som kalles en ‘studiefri’ eller ‘forelesningsfri’ uke på samme tidspunkt som høstferien. Altså: Det kan være at du har en uke hvor alle obligatoriske aktiviteter settes på pause, slik at du kan studere på egne premisser hvor du vil – Mange studenter reiser da hjem til familie.

Men, det er veldig forskjellig fra studie til studie. På noen studier er det mange forelesninger som er obligatoriske å delta på for å få lov å ta eksamen, men andre(som mitt) har nesten ingen obligatoriske forelesninger, så jeg kan velge selv når jeg ønsker å delta på forelesninger og når jeg ønsker å studere andre steder. Det er også forskjellig fra semester til semester. I høst semesteret mitt hadde jeg et seminar med 80% obligatorisk oppmøte, så jeg måtte passe på at jeg hadde vært der 80% av gangene seminaret ble holdt.

Så jeg ville anbefale å kontakte studieveileder for klart svar! Info om studiefri kommer også i forelesningsplanene når semesteret har startet.

Studiemiljø på Medievitenskap

Hvordan er studiehverdagen for de som studerer medievitenskap? Og hvordan er miljøet?

Jeg synes det er veldig bra, selv! Jeg har ca 5-6 forelesninger i uka, samt gruppeøvinger og seminarer. I dette semesteret har jeg ikke obligatorisk oppmøte på noen aktiviteter, men forrige semester var det obligatorisk oppmøte på seminarene i et fag. Jeg har masse tid til å organisere hverdagen min slik jeg vil. Selv synes jeg det er mye bedre å lese hjemmefra enn å sitte på lesesalen.

Miljøet er også veldig bra! Jeg var med på fadderuken, noe som var fint for å få møtt på andre studenter som jeg skulle studere med. I tillegg er gruppeøvingene og seminarene gode muligheter til å bli kjent med andre gjennom å diskutere pensum. Jeg er medlem av NTNUI Svømming hvor jeg trener og er sosial. Og så har jeg to deltidsjobber ved siden – Så som du kan se har man masse muligheter til å skape sin egen hverdagen, enten den er svært hektisk, som min ofte er, eller mer rolig. Det er helt opp til deg.

Miljøet på Fysioterapi?

Jeg er interessert i å studere fysioterapi og lurer litt på hvordan det er hos dere og hvordan miljøet er?

I førsteklassen er vi ca. 80stk. Vi er fordelt på to klasser, og det varierer om vi har undervisning med hele trinnet eller bare klassen. I tillegg er vi inndelt i studiegrupper på 6-7stk. Hver studiegruppe har en kontaktlærer som følger oss gjennom hele studiet. Mye av gruppearbeidet på skolen foregår i studiegrupper. Vi bruker hverandre som pasienter i undervisningen, så man er mye sammen med andre på skolen. Har inntrykk av at alle ønske å gjøre hverandre god, både i klassen og på tvers av trinnene, så vi på førsteåret har fått god hjelp fra både andre og tredjeklasse når det kommer til det faglige.

På fysioterapi har vi en linjeforening (FYSIO), som arrangere lunsj, quiz, fest, studietur, skitur osv. I tillegg har vi blant annet fotballag eller løpegruppe man kan være med på, om man ønske det. Gjennom linjeforeninga bli man godt kjent på tvers av årstrinnene.

Fysioterapi er et veldig sosialt studie, og siden vi ikke er så mange (sammenligna med andre studier), så bli vi en veldig sammenspleiset gjeng.

Tips til nye studentere

Hvis du skulle gitt ett tips til nye studenter, hva ville det vært?

Jobb med fagene fra dag èn, ikke kom på etterskudd for det er vanskelig å ta igjen mye pensum! Og ikke minst: ikke glem å ha det gøy innimellom <3 <3

 

Det var alt for denne gangen! Er det noe mer du lurer på? Kanskje vi har svart på det i en tidligere Q&A allerede! Sjekk ut flere av disse innleggene her. 

Du kan også alltids sende oss en melding! Vi er tilgjengelige på Facebook, Instagram og selvfølgelig i kommentarfeltet her på bloggen.

– Signe, medievitenskap, 2. år

 

 

Leave a Reply