Q&A 4

Har man ferie som student? Hva er et årsstudium i humanistiske fag? Og finnes det kreative linjer på NTNU? Dette og mer får du svar på i denne månedens Q&A! 

Finnes det kreative linjer på NTNU?

Er det noen litt kreative linjer innenfor NTNU? For eksempel grafisk design, tegning/ spill eller annet generelt? Eller noe med musikk å gjøre?

Det er det vet du!  Både i Gjøvik og Trondheim!

I Gjøvik har vi som følger:

I Trondheim har vi som følger:

Hva om jeg har søkt studentbolig i en by og kommer inn i en annen by?

Er det sånn at hvis jeg skal studere i Trondheim og har søkt om studentbolig, men har fått plass i Gjøvik, må jeg betale en sum eller lignende for å avbryte kontrakten/søknaden på studentboligen i Trondheim?

Når du får tilbud om bolig fra Sit har du et par dager til å takke ja eller nei til tilbudet. Ofte kan man få tilbud før man vet hva man kommer inn på, og da må man nesten bare satse og takke ja. Takker du ja må du betale depositum og begynne å betale leie fra kontraktstart, ofte er dette 1. juli. Om du kommer inn i Gjøvik må du melde fra til Sit om at du ønsker å avslutte kontrakten din – Du må fortsatt betale leie i 2 måneder etter at du melder ifra. Også får du selvfølgelig tilbake depositum!

Har man ferie som student?

Har NTNU høst/påskeferie? Hvor mye frihet har man til å ta ferie når man vil?

NTNU har ikke offisielt høstferie, men noen studier har det som kalles en ‘studiefri’ eller ‘forelesningsfri’ uke på samme tidspunkt som høstferien. Altså: Det kan være at du har en uke hvor alle obligatoriske aktiviteter settes på pause, slik at du kan studere på egne premisser hvor du vil – Mange studenter reiser da hjem til familie.

Men, det er veldig forskjellig fra studie til studie. På noen studier er det mange forelesninger som er obligatoriske å delta på for å få lov å ta eksamen, men andre(som mitt) har nesten ingen obligatoriske forelesninger, så jeg kan velge selv når jeg ønsker å delta på forelesninger og når jeg ønsker å studere andre steder. Det er også forskjellig fra semester til semester. I høst semesteret mitt hadde jeg et seminar med 80% obligatorisk oppmøte, så jeg måtte passe på at jeg hadde vært der 80% av gangene seminaret ble holdt.

Så jeg ville anbefale å kontakte studieveileder for klart svar! Info om studiefri kommer også i forelesningsplanene når semesteret har startet.

Frie emner?

Kan man ta “valgfag” hos NTNU?

Det er ofte muligheter for frie emner!

Det kommer litt an på hvilket studie du ønsker å gå, men jeg ville anbefalt å se under «studiets oppbygning» på de aktuelle studiene sin side på NTNU.no for å få en nærmere idé. 

Årsstudium i humanistiske fag?

Jeg forstår meg ikke helt på årsstudium i humanistiske fag, hva betyr det?

Å ta et årsstudium i humanistiske fag betyr rett og slett at du får tildelt studierett ved NTNU i et år, og kan selv velge hvilke emner du ønsker å fylle det året med, så lenge de går innunder humanistiske fag – Mange av disse fagene holder til på Campus Dragvoll. Dette kan være fra flere forskjellige fagfelt, eller kun ett. Det viktigste å huske på med denne måten å studere på er at du selv må passe på at eksamener og timeplaner ikke kolliderer, men dette er det ikke vanskelig å få oversikt over etter at semesteret har startet. Semesteret starter som regel i midten av august, og frist til å melde seg opp til emner er i september, så man har tid til å endre oppsett om timeplaner etc kolliderer.

Hvis du vil lese mer om årsstudium i humanistiske fag kan du gjøre det her.  

 

Det var alt for denne gangen! Er det noe mer du lurer på? Kanskje vi har svart på det i en tidligere Q&A allerede! Sjekk ut flere av disse innleggene her. 

Du kan også alltids sende oss en melding! Vi er tilgjengelige på Facebook, Instagram og selvfølgelig i kommentarfeltet her på bloggen.

– Signe, medievitenskap, 2. år

 

 

Leave a Reply