Min studieuke – Master i musikkvitenskap

Hvordan er det å gå master? Hva gjør man på et masterstudie? Har man fritid? Hvordan er det å jobbe ved siden av studiet? Alle disse tingene, og forhåpentligvis litt til, skal jeg prøve å svare på når jeg viser dere min studieuke.

Jeg heter Sondre, er 22 år og har dette semesteret begynt på en master i musikkvitenskap. Jeg jobber i tillegg til dette frivillig på Samfundet og med festivalen ISFiT, i tillegg til den jobben jeg gjør som læringsassistent for bachelorstudenter og teamleder her i NTNU Neste Stopp.

Stille før stormen på mandag

Slik som timeplanen er dette semesteret så begynner uka med god frokost, god musikk, kaffe og hjemmekontor på sofaen. Her går tiden med til lesing av artikler i pensum, research til den kommende masteroppgaven og skriving av oppgaver. Jeg starter som regel rundt 0900 og holder, med gode pauser, på til et sted mellom 1400 og 2000.

Etter dette blir det som regel en rolig kveld, enten alene eller med venner. Da blir det som regel enten trening, øving, middag, konsert eller en tur på f.eks. samfundet for en øl eller milkshake (sistnevnte har studietiden bragt tilbake en stor kjærlighet for).

39594194_1630944220361770_1232016771926458368_n

Klar, ferdig, tirsdag!

Dagen etter er som regel mindre rolig, og er da så og si alt av forelesninger finner sted. Forelesningene går slik:

  • 0830-1000: Gregorianikk i praksis. Her studerer og synger vi vokalmusikk fra middelalderen.
  • 1015-1200: Musikkvitenskaplig metode. Her lærer vi om de arbeidsmetodene som finnes i fagfeltet og hvordan vi kan bruke det i masteroppgaven vår
  • 1215-1400: Komposisjon og Analyse. Et ganske praktisk fag hvor vi kan utvikle oss som komponister med ukentlige oppgaver og muligheter for å få musikken vår spilt av andre studenter.

Etter denne bolken blir det en tur hjem for å puste litt i bakken og spise middag, før en kveld som er ganske lik mandagen med enten trening eller sosiale happenings.

Lillelørdag AKA onsdag

Onsdagene er som regel den hyggeligste, men mest hektiske dagen i uka. Det begynner på campus med masterseminar klokka 1015, som skal forberede oss på det å skrive en masteroppgave. Her gir og får vi tilbakemeldinger på prosjektene våre, samt noen gode skrivetips og oppgaver.

To timer senere bærer det ned til sentrum og hjem for en lunsj, før jeg stikker på et av SiT sine treningsentre. Dette følges opp av middag før jeg drar på møte med styret i Studentenes Fredspris, som er den delen av ISFiT jeg har verv i. Etter møtet tar vi turen ned på Samfundet hvor kvelden blir tilbrakt med gode venner.

Wild card-torsdag

Som student har alltid torsdagene vært noe uforutsigbare, og dette semesteret er intet unntak. Dagen starter som regel med skriving av skolearbeid eller ting til jobb/verv, men fra 1400 og utover kan alt skje!

Møter med både verv og jobb, konserter, vennekvelder, bursdagsfester og treningsøkter hører alle med til ukas kanskje mest spennende dager.

Den helg-ige treenighet: Fredag, lørdag og søndag

Ukas ende har kommet! Etter en gitartime fra morgenen av, som er en del av første året på master, har jeg endelig helg. Her er det tre dager fylt med både ekstra gode middager, trening, kafé, konserter, rolige kvelder og ikke fullt så rolige kvelder.

Konsert, tur og samfundet gjør helgene innholdsrike!

Det blir ofte en del skole, verv og jobb, selv i helgene, men gjerne på kafé med venner i samme situasjon. Og der er også fordelen med å studere det DU virkelig vil, i at det å jobbe med skole faktisk blir ganske gøy. Husk at det er DU som skal gå det studiet eller ha den jobben og ikke mamma, pappa, bestemor, kjæresten eller naboen din.

Studieuker vil variere mye, og de andre på studiet mitt har nok ganske forskjellige uker. Noen leser best på lesesal, andre i senga. Noen jobber ikke ved siden av, andre har 3 jobber. Jeg håper i alle fall at du syntes det var interessant å høre om min studieuke og at den gjør det litt mindre skummelt og litt mer spennende å skulle studere!

– Sondre, musikkvitenskap, 4.år

Leave a Reply