Jeg har så mange interesser! Kan jeg plukke og mikse fag?

Mulighetene når man skal velge studie er mange, og flere studenter synes det er vanskelig å bestemme seg for hvilke interesser man skal følge inn i studietiden. Heldigvis har NTNU flere forskjellige tilbud hvor du kan sette opp ditt eget studieprogram ved å plukke og velge mellom emner fra andre linjer!

Du kan ta et årsstudium, du kan ta enkeltemner som privatist, eller kanskje du har muligheten til å ta et fag ved NTNU allerede på videregående?

Emnestudier – samfunnsvitenskapelige fag

Emnestudier er et type studium hvor du kan sette sammen en emnesamling selv. Emnestudier i samfunnsvitenskapelige fag er et årsstudium i Trondheim som gir deg mulighet til å sette sammen emner som tilbys på Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap. De har emner innen geografi, pedagogikk, psykologi, sosiologi og mye mye mer! Les mer om emnestudiet i samfunnsvitenskapelige fag her.

Emnestudier – humanistiske fag

Emnestudiet i humanistiske fag er veldig likt som emnestudiet i samfunnsvitenskapelige fag – det er et årsstudium i Trondheim hvor du setter sammen en emnesamling selv, men her får du tilgang til emnene som tilbys på Det humanistiske fakultet. De har emner innen musikk, kunst, medievitenskap, språk og mer! Les mer om emnestudiet i humanistiske fag her.

Enkeltemner for elever i videregående skole (UNG-ordningen)

UNG-ordningen er et spennende tilbud til elever i videregående skole som har fullført programfag til topps, og skal være en ekstra mulighet for talentfulle elever sånn at de får tilpasset opplæring og mer krevende faglige utfordringer. Dette tilbudet skjer i samarbeid med din videregående skole. Les mer om UNG-ordningen her.

Eksamensadgang som privatist

Hvis du ønsker å ta enkeltemner ved NTNU som ikke er tilgjengelige fra emnestudier kan privatist-veien være noe for deg! Denne eksamensadgangen er for søkere som ønsker å ta eksamen ved NTNU uten å være tatt opp som student, og kan være kjekt hvis du kun ønsker å ta ett eller to emner ved siden av jobb, for eksempel.  Les mer om eksamensadgang som privatist her.

Åpne emner

Åpne emner er en mulighet for studenter som allerede har fullført og bestått en bachelorgrad, mastergrad eller ph.d. ved NTNU. Her får man muligheten til å ta valgfrie åpne emner i 2 semestre. Les mer om åpne emner her.

 

Det finnes også flere muligheter for tidligere og nåværende studenter. Les mer om dem her!

Har du andre spørsmål rundt enkeltemner? Legg igjen en kommentar da vel!

– Signe, medievitenskap, 2. år

 

 

Leave a Reply