#NTNUtpåtur

Er du glad i å gå på tur? Kan det friste med en tur i Bymarka i Trondheim? En tur opp på Rundskue i Ålesund? Litta søndagstur på Gjøvik? Da bør du lese videre, for her kommer en liten oppsummering fra vår turkampanje #NTNUtpåtur fra NTNU-byene Trondheim, Gjøvik og Ålesund 😀 

Første tur ut; Storheia (565 moh). Dette er faktisk den høyeste toppen i Trondheim så er det en topp man bør ha vært på, er det denne (spør du meg da). For å komme seg hit, kan man ta buss nummer 10 fra sentrum til Skistua. Selve turen er cirka 10 km lang, så den egner seg kanskje best som dagstur (helst med masse kvikklunsj i sekken). Se turen min under <3 <3 <3

I uke to av vår fantastiske turkampanje fikk dere presentert Ladestien! Ladestien er en tursti som går langs sjøen i Trondheim. Dersom man skal gå hele turen er dette rundt 8 km, man går da fra Rotvoll til Korsvika (eller motsatt, hehe). Ønsker man en litt kortere tur, kan man gå fra Ringvebukta til Korsvika – dette er det Signe valgte å gjøre! For å komme seg til Ringvebukta kan man ta buss nummer 4. Denne turen er ca. 2 km lang, perfekt lengde hvis du ikke har hele dagen på deg! En bonus med Ladestien? Det finnes flere cafèer langs veien; man kan altså få seg både bolle og kakao underveis 😀 Se turen til Signe under <3

Tredje tur ut? Midtbyrunden! <3 <3 Dette er turen for deg som elsker Trondheim by og liker å leke turist. Hele runden er rundt 6,7 km, og tar vanligvis 1,5-2 timer. Hvor du velger å starte turen er helt opp til deg, men går du hele runden får du blant annet se sjøpromenaden, Nidelven, Gamle bybro, Nidarosdomen og Bakklandet 🙂 Ålreit tur det vel? Se filmen til Peter og Jon under :*

En annen super tur i Trondheim er Estenstadhytta og Burmaklippen (også kalt mini-Trolltunga) 😀 Estenstadhytta er en turisthytte med servering, her selger de med andre ord både boller og brus. Det tar rundt en time å gå fra campus Dragvoll opp til hytta og for å komme seg til Dragvoll kan man ta buss nr 5 eller 9 🙂 🙂 Det er en del motbakke opp til hytta, men til gjengjeld får man tidenes chilleste hjemtur 😛 Se turen til Nelly i filmen under <3

Så hva skjedde i uke 5 av vår kjære #NTNUtpåtur? Det skal jeg fortelle deg! Vår kjære Stine var på Geitfjellet via Våttakammen. Geitfjellet og Våttakammen er langt oppe på lista over de mest populære toppene i Bymarka. Her kan man nyte en kvikklunsj mens man ser utover Trondheim, det er ikke feil 😛 😛 Turen er ca 10 km dersom man starter turen på Ila. Fikk du lyst til å oppleve denne delen av bymarka? Se turen til Stine da vel <3

Nok av Trondheim! På tide at Gjøvik og Ålesund også får vist sin flotte natur, hehe 😉 I uke 6 var det Ålesund sin tur, og her var Samuel på Rundskue! Et fint startpunkt for turen er Hauaplassen busstopp. Rundskue er faktisk Ålesunds høyeste punkt, og ligger 189 moh. På toppen er det ganske så fin utsikt, og gode muligheter for et bilde eller to 😉 Trykk på filmen under hvis du vil se turen til Samuel <3

Hvor er turen fra Gjøvik tenker du kanskje nå? Den blir lagt ut på vår facebookside NTNU Neste Stopp i løpet av kort tid, men i mellomtiden kan du kose deg med bildene under – fra Gjøvik selvfølgelig 😉

Det var alt for denne gang! 🙁 Fikk du lyst til å stikke på tur eller? <3

-Ane, bioingeniør, 2.år

One thought on “#NTNUtpåtur

Leave a Reply