FRA ETIOPIA TIL GLØSHAUGEN

Månedens student: For åtte år siden var Wario nomade i Etiopia, nå går han tredjeklasse Industriell økonomi og teknologiledelse (indøk) på NTNU.

Forrige uke var Wario Waqo Wario ukens student på vår instastory og gladgutten er også denne månedens gjest her på studentbloggen. Vi begynner med å la ham fortelle litt om seg selv.

– Jeg er en livlig gutt fra Stord, som er født og oppvokst i Afrika, nærmere bestemt Etiopia. Nå har jeg bodd i Norge i 8 år, først på Stord og nå snart to og et halvt år i bartebyen aka Trondheim. Her studerer jeg nå Indøk, hvor jeg går i tredjeklasse og har teknologiretning produktutvikling og produksjon

Hva var det som fikk deg til å flytte til Trondheim og begynne på NTNU?

– Jeg ville prøve noe nytt og komme meg litt bort fra Vestlandet, samtidig som jeg hadde hørt masse fint om Trondheim. Det som folk gjerne trakk fram var særlig Samfundet og det gode studentmiljøet og jeg vil definitivt si at begge deler har innfridd. Jeg elsker Samfundet og alle folkene her!

wario bilde 2
TRIVES I TRONDHEIM: Wario er meget fornøyd med livet som student i Trondheim.

Å bytte ut barndomshjem og videregående med universitet og studenthybel er ikke alltid en dans på roser. Wario forteller om hvordan han selv opplevde overgangen.

–  For å være ærlig så synes jeg egentlig overgangen var ganske brutal. Man går fra å få alt servert, både på skolen og hjemme, til at du må fikse alt selv. Det er mange ting man ikke tenker på som tar tid, men om man planlegger godt og har struktur på livet går det fint!

En del av forskjellen på videregående og universitet er også at man fort får en ny økonomisk hverdag. For mange innebærer det å gå fra dekket bord hjemme til at man plutselig har 8000 kroner å leve for i måneden.

–   Jeg synes det hjelper å skrive et månedlig budsjett, da har du i alle fall en idé om hva du bruker penger på. Det er lurt å ha en jobb ved siden av hvis man får til å kombinere det med studiet, selv jobber jeg som studentassistent gjennom semesteret og det funker veldig bra. I tillegg pleier jeg å jobbe mye på sommeren, så jeg har spart meg opp litt midler før semesteret begynner. Om det er nødvendig? Kanskje ikke, men jeg liker å kose meg hehe.

wario bilde 1
LURT MED JOBB: I sommerferien jobber Wario på Coop hjemme på Stord, mens han gjennom semesteret jobber som studentassistent.

Hva har du lært etter at du begynte på NTNU?

– Vi har hatt mange praktiske prosjekter som innebærer at du bygger fysiske ting, det er både kult og lærerikt på samme tid. Det jeg har lært mest er likevel å styre sitt eget arbeid, og finne de arbeidsmetodene som funker for deg. Selv prøver jeg å lese pensum hver uke uten at jeg nødvendigvis gjør oppgavene. På den måten kan jeg fagstoffet når jeg begynner på eksamensperioden. Da er det lettere å se hvordan ting henger sammen. Veldig mange av fagene vi har bygger på hverandre, så derfor er jeg ofte mer opptatt av å lære meg innholdet godt enn å bare jakte en toppkarakter.

Selv om mye av uken tilbringes på campus byr studietiden også på mange muligheter utenom skolearbeidet. Fritidstilbudene man har som NTNU-student er tilnærmet endeløse.

– Tidligere har jeg brukt mye av fritiden min på frivillige verv, som Ingeniører uten grenser og Industrivinduet. I år har jeg imidlertid valgt å fokusere mer på idrett. Nå spiller jeg både Amerikansk fotball på Indøk-laget, og fotball for Smørekoppen (Maskin). Ellers er jo helgen ukens høydepunkt, da kan man ta seg en velfortjent pause fra studiene og leve livet. Her stiller Samfundet sterkt med mange arrangementer gjennom hele semesteret.

wario bilde 5
AKTIV: Wario spiller både fotball og amerikansk fotball på studentlag.

Avslutningsvis har Wario følgende melding til deg som vurderer å begynne på NTNU.

– Jeg vil absolutt anbefale det på det sterkeste. Trondheim er en by med masse forskjellige sosiale aktiviteter, alle kan finne noe de liker å drive med her. I tillegg får man samarbeide med mange flinke folk på skolen. Dessuten er Trondheim en super by for studenter, med ganske gode boforhold, og en haug med studenttilbud og aktiviteter.

         – Peter, Indøk, 4. Klasse

One thought on “FRA ETIOPIA TIL GLØSHAUGEN

Leave a Reply