Q&A 2

Da er det endelig tid for månedens Q&A, hurra! Denne gangen er det spørsmål fra blant annet sykepleie, geologi og tegnspråk og tolkning 🙂 Da kjør vi Q&A vol. 2!

Jeg har hørt at man må ha minimum 3 som mattekarakter for å komme inn på sykepleien (fra 2019). Gjelder dette kun mattekarakter eller gjelder det eksamenskarakteren også?

For å komme inn på sykepleierutdanningen er det gjennomsnittskarakteren du får i P- eller T-matte som gjelder. Om man består S eller R1-matte er det bra nok. For mer info besøk denne siden: https://www.samordnaopptak.no/info/om/lover-og-regler/kommende-endringer/ og les under «Karakterkrav i norsk og matematikk for opptak til sykepleierutdanning»😊

thumbnail_img_4345.jpg

Jeg har sett en del på geologi på NTNU, og synes at det virker interessant. Men jeg lurer litt på hvordan generell kjemi, som man har første semesteret, kan oppleves for en som bare har kjemi 1 fra vgs, og ikke var veldig sterk i det?

Så gøy at du vurderer geologi ved NTNU 🙂 Jeg hadde selv generell kjemi, og synes det var et greit fag. Det skal sies at jeg hadde både kjemi 1 og 2 på vgs, noe som selvfølgelig vil være en fordel. Det var en del i klassen min som ikke hadde hatt kjemi 2, men de klarte seg bra likevel. Siden det ikke er et krav om kjemi 2, begynner faget ganske enkelt – det ligner egentlig veldig på kjemi 1. Utover året lærer man selvfølgelig litt nye ting, men da har man fått litt repetisjon fra kjemi 1. Det er altså ingen krise at du ikke har kjemi 2, men det krever kanskje en liten ekstrainnsats 🙂

Må man kunne tegnspråk for å studere tegnspråk og tolkning på Dragvoll? Og hvordan er Dragvoll som campus? 

Nei, jeg kunne ikke et eneste ord tegnspråk da jeg begynte her!

Det å kunne tegnspråk før man begynner er en stor fordel, da nesten hele 1. året går ut på å lære seg språket – men det er ABSOLUTT ikke et krav.

Jeg trives veldig godt på Dragvoll! 😀 Trivelige forelesere og medstudenter. Jeg synes Dragvoll er et flott studiested 🙂 Og dere; hver onsdag er det kanelbolleonsdag!!!

Hvis du skulle gitt ett tips til nye studenter, hva ville det vært? 

Jobb med fagene fra dag èn, ikke kom på etterskudd for det er vanskelig å ta igjen mye pensum! Og ikke minst: ikke glem å ha det gøy innimellom <3 <3

Processed with VSCO with c7 preset

Hvordan er det å bo sammen med noen? 

Nå har jeg bodd både i kollektiv og sammen med kjæresten, og synes kollektiv til tider kan bli litt slitsomt – spesielt hvis du ikke kjenner de du bor med fra før av. For min del er det bedre å bo sammen med folk jeg kjenner godt fra før, da vet man mer om hverandres behov og rutiner. Et stort pluss ved å bo sammen med andre er at man deler på utgiftene og kan finne på sosiale ting sammen – f.eks. lage middager, ha filmkvelder osv 😀 😀

2018-09-23 163930.732

Har du noen spørsmål til neste Q&A? Legg igjen en kommentar på dette blogginnlegget så skal vi svare så utfyllende vi kan til neste gang. Et spørsmål som haster? Vi svarer deg også på facebook: NTNU neste stopp eller instagram @ntnustudent 😃

-Ane, bioingeniør, 2. år

3 thoughts on “Q&A 2

 1. Hei! Jeg syns det er kjekt å lese disse studentinnleggene, men jeg skulle så gjerne lest litt om hvordan studiedagen er for medisinstudentene en gang 😊

  1. Hei Kristine! Så fint å høre 😊
   Vi har ingen medisinstudenter i redaksjonen akkurat nå, men jobbet med en innleggserie om «min studieuke», så følg med der 👌🏻
   I tillegg har vi «følg en student» på Instagram hver tirsdag, så kanskje det dukker opp noender snart 😉
   – Sondre, musikkvitenskap, 4.år

Leave a Reply