Min studieuke – Datateknologi

Hva gjør egentlig en student? Har man mye fritid? Blir det sene kvelder på skolen? Og hva er forskjell på øvingstimer og forelesninger? Studentlivet er ikke alltid så lett å forstå, men her får du et lite innblikk i min uke som student ved NTNU!

Jeg heter Tora, er 22 år og studerer nå fjerdeåret på Datateknologi. Det betyr at jeg stort sett holder til på campus Gløshaugen her i Trondheim.

Mandag

På timeplanen for i dag står det både øvingstime og forelesning. Hver uke får vi øvinger (=innleveringer) som må gjøres, og om det er noe du sliter med å forstå kan du stikke innom øvingstimen og få litt hjelp. Veldig kjekt å ha, men klokka 8 på mandager er litt tidlig for de fleste studenter..

Etter en lang dag på skolen pleier jeg å dra på trening med ei venninne. SiT har mange bra gruppetimer, og vi melder oss alltid på Beatz!

Tirsdag

Selv om det står forelesning på planen i dag er det sjeldent jeg deltar. Som student har du mye frihet, og jeg velger heller å møte noen venner og lese sammen med dem. Da sitter vi ofte på et grupperom hvor vi kan diskutere pensum, løse oppgaver, drikke kaffe og skravle litt innimellom jobbingen 🤓

Onsdag

Dette semesteret har jeg veldig lite på timeplanen. Det betyr ansvar for egen læring og dagen tilbringes med nesen i en bok. Jeg liker å lese gjennom pensum og skrive egne notater, gjerne med innslag av flest mulig fargetusjer.  Kan fort bli kaos i systemet når venner bytter om på korkene.. 🙈

Linjeforeningen vår heter Abakus, og de arrangerer mange spennende kurs og bedriftsbesøk hvert semester! I dag var det “Intro til datavisualisering” hvor vi fikk en smakebit på HTML, CSS og JavaScript. Veldig kult å avslutte dagen med dette, og i tillegg fikk vi servert sushi til middag 🤩

Torsdag

Snaaaaart helg. Men først er det forelesning fra kl 12-14 i faget “Introduksjon til kunstig intelligens”. Vi får heldigvis 15 minutters pause når vi er halvveis, så alle kaffetørste studenter rekker å fylle på lagrene.

Senere på kvelden er det tid for bedriftspresentasjon! Det kommer stadig nye bedrifter og besøker oss for å fortelle om seg selv og hva slags jobber de kan tilby. Det er veldig interessant å få et innblikk i arbeidslivet, og som student sier du sjelden nei til gratis middag 😍

Fredag

Endelig fredag vil kanskje du si. For meg betyr fredag en lang dag med forelesninger. Det er ofte nok med 6 timer i strekk, hvertfall for mitt hode, så jeg tar en rolig morgen og fri fra lesing ellers.

Etter skolen og i helgene er det tid til mye sosialt og gøy! Alt fra gåturer, middag med venner, eller rett og slett bare litt Netflix og tid til å slappe av hjemme.


Dette er et eksempel på hvordan en uke som student kan se ut for meg som går fjerdeåret. Tidligere år har det vært mer forelesninger, øvingstimer og lab. Livet som student er med andre ord veldig variert, noe du garantert vil oppleve selv. Legg gjerne igjen en kommentar om det er noe du lurer på 😊

– Tora, datateknologi 4.år

One thought on “Min studieuke – Datateknologi

Leave a Reply