8 ikke fullt så kjente NTNU-studier

Foto: Thor Nielsen

NTNU er ett av Norges mest kjente universitet, og sivilingeniører er omtrent synonymt med Trondheim. Men NTNU har også en rekke interessante studier som du kanskje ikke har hørt om eller som ikke blir snakket om når folk forteller om planene sine etter videregående. Her er noen av dem!

Arkeologi

Først har vi et historisk fag om sporene etter våre forgjengere, arkeologi. Studiet involverer både feltkurs og ekskursjoner for å forberede studentene på et arbeidsliv fylt med utforskning av funn fra fortiden. Så hvis du synes liker praktisk historisk arbeid i spennende omgivelser er kanskje arkeologi noe for deg.

Billedkunst (KiT – Kunstakademiet i Trondheim)

Trondheim og NTNU er velkjent for sine musikkstudier, men visste du at vi har et kunstakademi også? Gjennom en utdanning på KiT vil du kunne utvikle deg som billedkunstner og bygge et uvurderlig nettverk. Når du i tillegg for tilgang på lokaler, gallerier og en erfaren lærerstab, så er valget enkelt.

Geomatikk

Er du interessert i kart, geografi, 3D, web og moderne teknologi? Da kan geomatikk i Gjøvik være det du leter etter! Dette studiet fokuserer på navigasjonsteknologi og geografi i det som ofte kalles “kartbransjen” og er et veldig viktig fagfelt. Et spennende studie med mange gode jobbmuligheter.

Klassiske fag

De fleste har hørt om gresk og latin sin historiske betydning, men hvor studerer man det? I Trondheim så klart! Under en utdanning i klassiske fag kan du enten fordype deg i disse to språkene eller i tekster fra antikkens Hellas. Så hvis språk, litteratur og historie er din greie, så er kanskje klassiske fag studiet for deg.

Kulturminneforvaltning

I likhet med arkeologi handler det her om sporene vi har fra fortiden, men det er her snakk om å ta vare på disse sporene. Studenter ved kulturminneforvaltning jobber med å knytte bånd mellom fortid og framtid, og får både praktisk så vel som teoretisk erfaring som er relevant for å ivareta kulturminnene våre.

Rådgivning og voksnes læring

Ønsker du å legge til rette for læring og utvikling på ulike arenaer? Eller vil du forstå lærings- og utviklingsprosesser? Det er akkurat dette du jobber med på rådgivning og voksnes læring! Etter endt bachelor vil du ha mange og varierte jobbmuligheter innenfor et spennende og utfordrende fagfelt.

Skipsdesign

Ålesund har mye kyst å by på, så det er et ypperlig sted for en maritim utdanning. På skipsdesign tilegner du deg både spesialisert og tverrfaglig kompetanse innenfor sjøbasert design og produktutvikling. Havressurser er noen av Norges viktigste, så studenter her går et spennende og nødvendig arbeidsliv i møte.

Yrkesfaglærerutdanning

Kommer du fra en fagbrevbakgrunn og ønsker å videreføre kunnskapen din til unge? Behovet for yrkesfag blir stadig større, og er et het tema i politiske debatter. Etter en bachelor innen yrkesfaglærerutdanning kan du være den som former unges framtid og inspirerer dem til å bli stolte utøvere av forskjellige yrkesfag.

 

Har vi glemt noen studier? Legg igjen en kommentar, så kommer det kanskje flere mindre kjente studier i framtiden.

– Sondre, musikkvitenskap, 4.år

3 thoughts on “8 ikke fullt så kjente NTNU-studier

Leave a Reply