6 sparetips fra en lite økonomisk student

Vi har vel alle hatt perioder hvor vi har tenkt “ååå, nå har jeg brukt alt for mye penger” eller “shit, det er hele tre uker til stipendet kommer”. Studentlivet byr på mye moro, men moro koster dessverre (som regel/svært ofte) penger. Så hva kan du gjøre for å få mest ut av pengene dine som student? Her kommer 6 små sparetips fra meg. Hehe. 

Tips nr. 1: UKESHANDEL 

Denne er enkel; du handler inn for en hel uke av gangen. Det høres kanskje kjedelig ut, og det krever en liten innsats, men det er så verdt det! Du bruker kanskje en liten time av ettermiddagen din på handleturen. Når dette er gjort kan du resten av uka bare dra rett hjem og lage middag. Det beste av alt: du slipper å handle masse unødvendige greier fordi du er sulten når du går på butikken = DU SPARER PENGER. Win (spør du meg da ;))

Tips nr. 2: MATTILBUD-APPEN

Når vi først er inne på dette med mat og ukeshandel må jeg nesten tipse dere om en av de (etter min mening) smarteste appene du kan laste ned som student; MATTILBUD. Hver mandag legges tilbudsavisene for de ulike matbutikkene ut her. Så uansett om du skal ha melkesjokkis eller norvegia; her kan du finne ut hvor det er billig. Elsker denne appen.

Tips nr. 3: PENSUMBØKER  

Kjøp bøkene dine brukt på ibok.no eller bookis.no eller lån de på skolens bibliotek. Pensumbøker er dessverre sviiindyrt, og det svir like mye hvert semester. Bøkene man kjøper på ibok.no er som regel like fine som de nye, og koster ofte under halvparten av butikkprisen!! Jeg kjøpte alle bøkene nye første studieåret mitt, noe jeg angra bittert på.

Tips nr. 4: TERMOKOPP 

Som student, blir det gjerne en del kaffekopper i løpet av et semester (eller te, kakao osv..) Uansett: drikker du dette hver dag, blir du fort blakk dersom du skal kjøpe det i kantina eller på nærmeste 7-eleven. Løsning: kjøp deg en termokopp, så har du varm drikke til en mye billigere penge. Smart hæ? Jeg vet.

thumbnail_Image-1 (1)

Tips nr. 5: KJØP BRUKT

Trenger du ny vinterjakke? Nye sneakers? Har du lyst på et nytt bilde på hybelen? Eller som meg; nytt nattbord 😀 Da bør du lese dette. Dagens samfunn blir mer og mer opptatt av å handle brukt, av flere grunner. For det første kan man spare en del penger på det, i tillegg er det en stor gevinst for miljøet. Og varene trenger ikke være noe dårligere enn de vi kjøper i butikkene. Vinn vinn der altså! Det finnes tusenvis av steder man kan handle brukt, jeg nevner i fleng (haha, neida):

  • Tise-appen
  • Finn.no
  • Fretex og andre bruktbutikker
  • Loppemarked
  • Klessalg

Det er selvfølgelig ikke alt man kan kjøpe brukt, men sjekk det ut neste gang du planlegger et nytt innkjøp!

thumbnail_Image-1 (2)

Tips nr. 6: Too good to go 

Visste du at det finnes en app hvor du kan få cafè- og restaurantmat nesten gratis SAMTIDIG som du er med på å bekjempe matsvinn? Appen heter too good to go, og er genial dersom du er student og vil ha mye mat for pengene. Det er veldig enkelt; du bestiller mat gjennom appen, og henter maten på angitt spisested. Det beste? det koster bare mellom 25 og 45 kr.

Håper alle (både nåværende og fremtidige studenter) ble inspirert til å spare masse penger 😛

Har du noen tips så jeg kan få enda mer ut av stipendet?

-Ane, bioingeniør, 2. år

3 thoughts on “6 sparetips fra en lite økonomisk student

Leave a Reply