Fulltidsstudent & gründer

Simen tar en master i entreprenørskap, innovasjon og samfunn (Trondheim) samtidig som han leder oppstartsbedriften Alpilox. Han får virkelig kombinert teori og praksis! Interessert i gründer-miljøet på NTNU? Da bør du lese videre😎 

 

Kan du fortelle litt om deg selv? 

Jeg er 26 år, skal begynne på siste året på mastergraden min og er CEO i oppstartsbedriften Alpilox. Fra før har jeg en bachelor i entreprenørskap og økonomi fra Handelshøyskolen BI. På fritiden er jeg glad i å trene og slappe av med en god serie – men mye tid blir tilbrakt på Gründerbrakka på NTNU.

IMG_5771

Hva er Gründerbrakka på NTNU Gløshaugen? 

Det er NTNU Engage sitt trampolineprosjekt – en selvdreven “inkubator” der håndplukkede oppstartsbedrifter fra NTNU får tilgang på kontorer for å utvikle sine idéer og prosjekter.

IMG_5753

Hvordan vil du beskrive gründer-miljøet på NTNU? 

Jeg vil beskrive det som et ambisjonsrikt og inkluderende miljø, der studenter og alumni har et faglig høyt nivå. Oppstartsbedriftene består av et mangfold av studieretninger som fører til godt tverrfaglig samarbeid.

 

Er det utfordrende å kombinere studier og drive oppstartsbedrift? 

Jeg synes det går fint, jeg har vært heldig og har kunnet tilpasse og knytte flere av valgfagene mine til oppstartsbedriften. Dette har ført til at jeg har fått testet teori i praksis f.eks gjennom valgfagene Venture Cup og Prosjekt Entreprenørskap. Så lenge man planlegger godt blir det tid til både studier og oppstartsbedrift #verdiskapning 😆

IMG_5747

Hvorfor burde nye studenter engasjere seg i en oppstartsbedrift på NTNU? 

Fordi det er utrolig spennende og morsomt å være en del av et prosjekt. Jeg synes det er givende å tenke på at jeg kan skape min egen arbeidsplass. Man lærer ekstremt mye – læringskruven er bratt! Det er også sosialt å være med i en oppstartsbedrift, en arena for å få både samarbeidspartnere og venner.

Jeg vil skape min egen arbeidsplass.

IMG_5744

3 dilemmaer: 

Musikk eller podcast? Det kommer litt an på hva jeg driver med, jeg hører stort sett på begge deler hver dag. Jeg liker å høre på podcast på bussen, da starter jeg dagen med å lære noe. Musikk liker jeg å høre på når jeg trener og jobber med skolearbeid eller Alpilox🙌

Sushi eller pizza? Helt klart pizza! Men sushibuffet er en god nummer 2😋

Roadtrip eller all inclusive? Der må jeg si roadtrip – få ting slår følelsen av en bra spilleliste og gode venner i bilen😄

– Tonje, statsvitenskap, 5. år

 

 

 

 

Leave a Reply