Jeg har søkt NTNU, hva nå?

Har du søkt NTNU? Så spennende! Hva er neste steg nå, tenker du kanskje?

Det er fortsatt noen viktige frister å huske på fremover:

 • 1 juli: frist for å omprioritere studieønskene dine + frist for å laste opp dokumentasjon for utdanning du fullfører i vår.
 • 24 juli: du vil få svar på søknaden din den 20. juli og må svare på denne innen 24. juli. Dette er viktig, hvis du ikke svarer på tilbudet eller venteliste, mister du tilbudet om plass og eventuell ventelisteplass.

Nå begynner en spennende tid der du etter hvert muligens ønsker å finne ut av forskjellige ting. Føler du deg litt stressa kanskje? Det aller viktigste å huske på er at det aller meste ordner seg! Du trenger ikke være superforberedt på alt som kommer. Det viktigste er egentlig bare at du møter opp på immatrikuleringen (første skoledag) og har en plan for hvor du skal bo de første nettene – resten vil ordne seg etter hvert.

Vi vet at mange har spørsmål om bolig og hvor man burde bo som student. Skal du bo privat eller i en studentbolig? Vil du bo i et kollektiv med flere andre studenter, eller tror du at du vil trives best alene? Vi i NTNU neste stopp har allerede begynt, og vil også fremover vise frem ulike områder som kan være aktuelle å se etter bolig i når man er student ved NTNU. Dette er noe det kan være verdt å følge med på.

Det er også mange som ønsker å ha oversikt over timeplanen sin tidligst mulig. Men det er ofte sånn at timeplanen først er klar når semesteret er i gang, det er nemlig en kabal som skal gå opp med undervisningsrom og tidspunkter osv. Tildeling av rom skjer i noen tilfeller på bakgrunn av hvor mange som melder seg opp til de ulike fagene, og dette er ikke klart ved semesterstart. Vær trygg på at timeplanen blir klar til slutt, det kan bare ta litt tid.

Tenker du på hvordan hverdagen til en student egentlig er? Hver tirsdag viser en ny student frem sin studiehverdag på vår instastory, dette er en super mulighet for å få innblikk i hvordan det er å være student! De tidligere tirsdagene ligger lagret på instagramen vår, så der er det bare å titte.

Du har muligens andre ting du lurer på også? Da er det bra at vi i NTNU neste stopp gjerne svarer deg på dine spørsmål! 😄 Du kan enten sende oss spørsmål i innboksen på NTNU neste stopp på facebook og instagram eller kommentere her på bloggen.

22538810_2137859639626953_7022353458305543403_o

Ikke vær redd for å ta kontakt med oss, vi svarer deg på det du lurer på så godt vi kan😎 Og husk: det meste ordner seg!

-Tonje, statsvitenskap, 5. år💙

 

 

 

4 thoughts on “Jeg har søkt NTNU, hva nå?

 1. Hei! Finnes det ingen studentboliger ved Hadeland? De som kommer inn på skole der, leier de leilighet? Er det en stor skole? Kan dere fortelle litt om den? Finner ikke så mye info 🙂

  1. Hei Veronika! 🙂 Er det deltid sykepleie på Hadeland du tenker på (i tilknytning til NTNU Gjøvik)? Jeg har snakket med en som studerer i Gjøvik som forteller at han tror de fleste som studerer deltid på Hadeland bor i Jevnaker/Hønefoss-området. Det er mulighetet for studentboliger i Hønefoss, sjekk ut denne siden eventuelt: https://www.ssn.no/campus-ringerike-studentboliger/category3464.html Jeg fant også informasjonsheftet for bachelor i sykepleie, deltid, det kan du lese her: https://www.ntnu.no/documents/1263957737/0/25.01.18+Informasjonshefte+Bachelor+i+sykepleie+Desentralisert+deltidsstudium_.pdf/f5793bf8-d57b-4ab8-9e1c-01e2289f8c4a Der finner du kontaktinformasjon til studieprogramleder og kullkoordinator. Du kan eventuelt også henvende deg til eposten: studier@gjovik.ntnu.no som besvarer generelle henvendelser.

   Jeg er ikke så kjent med høyere utdanning på Hadeland, men jeg fant en del informasjon på denne siden: http://www.karriereoppland.no/karrieresentrene/karriere-oppland-hadeland/hogere-utdanning/hogere-utdanning-pa-hadeland/ Det virker som studiene på Hadeland tilbys i samarbeid med andre universiteter og høyskoler og at undervisningen er basert på nettstøttet opplegg med videokonferanse ved karrieresenteret.

   Håper dette var til noe hjelp for deg, ha en fortsatt fin dag!
   -Tonje, statsvitenskap, 5. år

 2. Hei 🙂
  Jeg skal begynne på PPU deltid (samfunnskunnskap) i Trondheim og lurer egenrlig litt på hvordan det er, er det et vanskelig studie?
  Hvor mange eksamener er det? Hvor lang er eksamene (hvor mange ord) ? Er eksamenene vanskelige? Og hva handler oppgavene om?
  Er det vanskelig og fullføre PPU ? Er deg krevende?
  Er det mange arbeidskrav?
  Er alle seminarene obligatorisk? Og hvor mange er det?

  1. Hei Cassandra 🙂 Så spennende, gratulerer med plass på PPU! Dette er en ettårig lærerutdanning som bygger på en bachelor- eller mastergrad. Fullført PPU kvalifiserer deg som lærer i videregående skole og grunnskolens 5.–10. trinn. Anbefaler deg å sjekke ut PPU sin nettside her: https://www.ntnu.no/studier/fppua Der finner du svar på de aller fleste spørsmål. Jeg forsøker å svare deg på det meste du spør om under, om det fortsatt er noe du lurer på anbefaler jeg deg å ta kontakt med en studieveileder som har mer kunnskap om PPU her: https://www.ntnu.no/studier/fppua/studier/fppu-a/veiledning Påbyggingsstudiet PPU kan forøvrig tas som deltidsstudium over to år (slik du skal) eller som heltidsstudium over ett år (PPU heltid). Begge variantene følger samme studieplan, og kompetansen de gir ved endt studium er lik.

   Kort fortalt består PPU av pedagogikk, fagdidaktikk og praksis i skolen. Når det kommer til hvor mange eksamener og hvor omfattende de er kan du se på studiets oppbygging og emnebeskrivelser her: https://www.ntnu.no/studier/fppua/studier/fppu-a/oppbygging

   Lærerutdanningen ved NTNU har et sosialt og aktivt studiemiljø. PPU deltid ved NTNU er samlingsbasert, med tre obligatoriske undervisningssamlinger i Trondheim hvert semester. Studentene på PPU kommer fra hele landet, og derfor blir undervisningssamlingene den primære møteplassen både faglig og sosialt. Det legges opp til sosiale aktiviteter på ettermiddags-/kveldstid på flere av samlingene, og det er blant annet tradisjon at studentene arrangerer juleavslutning eller julebord på siste samling før jul.

   Når det kommer til hvor krevende studiet er så kommer det nok litt an på hvordan hver enkelt oppfatter det, så dette kan jeg ikke gi deg et entydig svar på. PPU består både av teori og praksis, praksis i skolen er en integrert del av opplæringen i pedagogikk og fagdidaktikk. I løpet av studiet vil du ha ca. 14 uker praksis i skolen. Praksisen avtaler du selv med skoler i ditt nærområde. All praksis og undervisning på PPU er obligatorisk.

   Håper dette ga litt klarhet, ønsker deg masse lykke til som PPU-student!
   -Tonje, statsvitenskap. 5. år

Leave a Reply