Usikker på hva du skal søke? Bli student på NTNU, hos oss finner du sannsynligvis et studie du kan trives med!

I dag går søknadsfristen for høyere utdanning ut, så om du ikke allerede har lagt inn en søknad kan du gjøre det HER 😎

Det er absolutt ikke for sent å søke samme dag som fristen går ut! Er du kanskje fortsatt usikker på hva du vil studere, og om du i det hele tatt skal studere til høsten? Tenker du at du heller skal i forsvaret, reise jorda rundt eller jobbe et år? Det er selvfølgelig også gode muligheter det. MEN, hvis du skulle ombestemme deg i sommer, og finner ut at du kunne tenke deg å begynne og studere denne høsten, da er det gull å ha lagt inn en søknad på samordna opptak. Da vet du at du hvert fall har muligheten og slipper å vente helt til neste år med å legge inn en søknad.

Det er nemlig slik at man kan omprioritere rekkefølgen på studieønskene i søknaden helt frem til 1. juli. Det gir deg jo enda rom for å ombestemme deg om du fortsatt ikke har landet helt på hva som er ditt 1. valg.

Jeg skjønner godt at det kan være vrient å bestemme seg for studie! Slik var det hvert fall for meg. Men, om jeg skal komme med to tips helt på tampen så må det være: følg hjertet ditt, det er DU som skal studere, ikke foreldrene, søsknene eller vennene dine. Da er det viktig å velge noe man selv kan trives med. Det andre tipset er: NTNU er et godt valg uansett hvilket studie du måtte bestemme deg for. Som student ved NTNU kan du faktisk velge mellom 400 studiepgrogrammer i Trondheim, Gjøvik og Ålesund. Ganske kult, ikke sant? Jeg vil våge å si at det er ganske stor sannsynlighet for at du kan finne et studie som frister blant dem. Å være student handler jo også om mer enn det å studere. Som NTNU-student blir du del av et unikt studiemiljø med engasjerte studenter som finner på masse gøy og viktig arbeid, uansett om du velger NTNU i Ålesund, på Gjøvik eller i Trondheim. Verdt å nevne er det også at Trondheim er blitt kåret til Norges beste studieby flere ganger, det lover jo godt eller hva?

På NTNU jobber vi sammen for å skape kunnskap for en bedre verden, det kan du bli en del av! Denne våren har vi i NTNU neste stopp samlet ulike studenter fra ulike studier for å høre hva de kan bidra med fra sitt fagfelt innenfor temaene klima, helse, utdanning og digitalisering. Disse temaene valgte vi blant annet med inspirasjon fra viktige områder innenfor FNs bærekraftsmål. Vi ville vise at selv om man tar en spesifikk utdanning, så kan man bidra på flere ulike områder. Med en utdanning fra NTNU kan du være med å gjøre en forskjell for fremtiden, jeg håper det kan være enda grunn til at nettopp du velger NTNU. Ta en titt på hva studentene vi snakket med kan bidra med ved å trykke her, kanskje finner du noe der som virker interessant for deg?

Masse lykke til med studievalget ditt, det er ikke for sent å søke siste dagen! NTNU ble det  riktige valget for meg, og vi i NTNU neste stopp håper å se deg på immatrikuleringen i August☀️

-Tonje, statsvitenskap, 5. år

Leave a Reply