2.0 Kaffe, lesesal, engasjement og venner – Erfaringer fra gamle til nye studenter

11649180_10206536027217766_1232422351_o
Foto: Privat

Hvorfor velge å studere på NTNU? Hva gjør man i Trondheim på en søndag?
Magnus og Amalie deler sine erfaringer, tips og triks med deg som skal begynne på NTNU til høsten.

Magnus
Foto: Privat

Navn: Magnus Øverleir
Alder: 24
Studie: Marin teknikk

Hvorfor valgte du å studere på NTNU?
Da jeg fant ut at jeg ville bli sivilingeniør vurderte jeg aldri noe annet en NTNU. Man kan ikke bli sivilingeniør i marin teknikk noen andre plasser i Norge og instituttet er helt i verdenstoppen på flere områder. Trondheim er også Norges beste studentby så valget ble lett.

Hva husker du best fra den første tiden som student?
Fadderperioden var helt fantastisk på marin. Man følte at alle var interessert i å bli kjent med flest mulig og var veldig gira på å bli med på alle aktivitetene. Det var også et veldig bredt tilbud i undergruppene og jeg husker at det var vanskelig å velge hva man skulle være med i. Opptaket på marin, bedre kjent som ”Barslingen”, kommer jeg heller aldri til å glemme!

Hvilke utfordringer har du møtt som student?
Den største utfordringen er at man blir tvunget til å være mer selvstendig. Det er ikke alltid at man blir fortalt hva man må gjøre og ikke minst hvordan man skal gjøre det. Man må lære seg å sette egne mål og selv velge hvordan man skal nå de. Som ferdig sivilingeniør mener jeg denne erfaringen fra NTNU er veldig nyttig.

Hva er det første du tenker når du ser tilbake på studietiden på NTNU?
Revyene er det første som faller meg inn. Marin har en veldig aktiv revygruppe og jeg har hatt gleden av å både være med som publikummer og på scenen. Det å lære seg å stå på en scene, med muligheten for å drite seg loddrett ut, er en av mange verdifulle erfaringer jeg tar med meg fra frivillig arbeid på NTNU.

Tips til en god søndag i Trondheim?
Jeg vil anbefale å bruke marka rundt byen. Som marinstudent er man en del på Tyholt og da er Estenstadmarka like ved. Har hatt mange fine joggeturer og fisketurer med venner i dette området. Kan anbefale å ta med vennegjengen opp til Tømmerholtdammen, her er det mulighet for bading, grilling og et bra ørretfiske. Det er en perfekt rolig søndag!

Hva er dine 3 beste råd til nye studenter på NTNU?
1. Vær aktiv utenfor studiene – ha ting å se fram til som ikke er siste innlevering før helga!
2. Planlegg (litt). I begynnelsen kan det være veldig hektisk med mye som skjer. For at du skal kunne få gjort alt faglig og sosialt kan det være lurt å ha oversikt over alt som skjer og sette seg egne frister for øvinger og prosjekter.
3. Dra på utveksling! Jeg var ett år i Berlin og lærte tysk, det var veldig nyttig og et fantastisk år!

Amalie
Foto: Vilde Aarethun

Navn: Amalie Skau Jakobsen
Alder: 22
Studie: Samfunnsøkonomi

Hvorfor valgte du å studere på NTNU?
Mange av vennene mine hadde allerede flyttet til Trondheim. De fortalte mye bra, og det gjorde meg nysgjerrig på å oppleve byen selv. Jeg hadde lyst på noe nytt, så valget ble enkelt – jeg ville til Trondheim!

Hva husker du best fra den første tiden som student?
Alt det nye! Det var veldig mye som foregikk i fadderperioden – mye å være med på. Det var trygt! Jeg fikk mange venner i faddergruppa som jeg kunne sitte med i forelesninger og ha kollokvier med. Det gjorde det mye lettere å komme i gang med studiene.
I tillegg bodde jeg i kollektiv sammen med to venner fra videregående. Det var veldig trygt og godt.
Første semester av studiet på NTNU, ble jeg også med på ISFiT (The International Student Festival in Trondheim.) Det var et utrolig bra valg, som jeg ikke har angret på et sekund! Jeg husker hvor enkelt det var å bli venner med folk i ISFiT, og hvor fint det var å jobbe mot et felles mål, nemlig festival.

Hvilke utfordringer har du møtt som student?
Å strukturere seg selv er en overgang fra videregående. Jeg var ganske vant til det fra den videregående skolen jeg gikk på, så det ble ikke alt for vanskelig, men det er likevel en utfordring de dagene man ikke har forelesning. Særlig merket jeg dette da jeg var på utveksling på Berkeley, i USA. Samtidig sier alle studieteknikker at kollokviegrupper er viktig. Men jeg tenker at dersom det skal det være nyttig, må man være en god gjeng som driver hverandre framover. Det kan det noen ganger være vanskelig å finne, men når man gjør det, er det kjempebra!

Hva er det første du tenker når du ser tilbake på studietiden på NTNU?
Jeg tenker mye tilbake på biblioteket på Dragvoll. Det var et fint og deilig sted å jobbe. Det passet meg bra! Og så tenker jeg på alle fredags-grøtlunsjene med gode venner i kantina på Dragvoll. Det er en fin tradisjon! Jeg tenker også på de veldig, veldig spennende forelesningene med Ragnar Torvik i internasjonal handel. Også tenker jeg selvsagt på ISFiT og alt det har gitt meg av erfaring og opplevelser. Jeg husker for eksempel åpningsseremonien da alle de 450 deltakerne fra hele verden og de 450 frivillige studentene fra Trondheim satt i nasjonaldraktene sine i Storsalen på Samfundet. Fantastisk!
Samtidig må jeg få si: Ikke dra tilbake til hjembyen din på 17.mai! Vær i Trondheim! Det er en fantastisk by å feire 17.mai i! Gå i tog med linjeforeningen din og grill i Korsvika – det fineste stedet i hele Trondheim. Bade og grille.

Tips til en god søndag i Trondheim?
Dra på tur og utnytt friluftsmulighetene rundt byen! Gå på Ladestien! Det er også mange fine kafeer i Trondheim. Ni Muser og Antikvariatet er kanskje mine favoritter. I tillegg er Trondheim en fin sykkelby. Om du har sykkel, ta den med til Trondheim.

Hva er dine 3 beste råd til nye studenter på NTNU?
1. Utnytt friluftsområdene rundt Trondheim.
2. Dra på improteater på Antikvariatet på torsdager. Det er veldig gøy og sosialt!
3. Tørr å snakk med, ta kontakt og still spørsmål til fagforelesere også utenfor forelesning. Det er litt skummelt i starten, men om du gjør det, blir det mye, mye morsommere å studere.

Vil du lese mer om studenters erfaringer med å gå på NTNU og hvorfor de valgte å studere akkurat der? Les dette: http://www.ntnu.no/studier/studiemiljo/studenterfaringer

– Vilde, bachelor psykologi

Leave a Reply