Mitt Trondheim. På tide å finne ditt!

Det var en gang… en gang i 2008, etter en lang russetid, og etter en god sommer. Det var da jeg flyttet til den o’ så store studentbyen Trondheim. Ja, da var det på tide å bli kjent med byen, studiet, nye folk og en annerledes hverdag. Nå, 5 år senere, har jeg en del erfaringer jeg vil dele med deg. Jeg vil fortelle deg litt om min hverdag – hva jeg gjør i Trondheim.

Hvem er jeg? Jeg er Joakim. Jeg er en smule useriøs, men også noen ganger seriøs.

Veldig useriøse meg
Superseriøse meg

Jeg studerer statsvitenskap, med engasjement. Jeg trener styrke, med fremgang. Jeg spiller squash med konkurranseinstinkt, og omgås folk, med glede. Nå skal du få se dypt inn i sjelen min.. Nei, egentlig ikke. Men du skal få et innblikk i hverdagen min som Trondheimsbeboer og student!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dragvoll. Det er her jeg studerer. Her tilbringer jeg mye av dagene til å møte folk, drikke litt for mye kaffe, dra på forelesning og lese.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
140kgbøy

100 meter unna, har vi treningsanlegget hvor jeg forsøker så godt jeg kan å løfte vektene gjennom taket.

SquashSL

I det samme lokalet finnes 3 squash-baner. Jeg er med i NTNUI squash, der jeg spiller et par ganger i uka. Jeg har også engasjert meg i styret for å skape et godt miljø på squash-gruppa! Ser du konkurranseinstinktet mitt?

Men Trondheim er jo stort! Så stort, at jeg stadig lærer nye ting. Likevel så lite, at avstandene er behagelige. Så hva bruker jeg Trondheim til? Jo, først og fremst er jeg en natur-elsker. Kanskje ikke en treehugger, men likevel gir en god tur i marka meg utrolig mye! Trondheim byr på fantastiske naturmuligheter. Bymarka ligger nærme sentrum, og er ypperlig til dagsturer. Andre nevneverdige turområder er Ladestien som går langs fjorden, og turstier langs Nidelva. NTNUI har også over 20 koier spredt over hele Trøndelag.

IMG_0785

Jeg har mange gode minner fra marka og naturen, og her er en av de. Jeg og noen venner dro på en av koiene etter en lang tur over fjellet. Bra stemning!

FjellesterløpmKjetil

Vel, noen ganger går det også an å kombinere natur og trening naturligvis. I tillegg til at det blir noen gode joggeturer i marka, stilte jeg og min gode venn Kjetil opp i Fjellseterløpet i en noe mindre formell bekledning.

”Okey, men hva ellers? Hva med utestedene, liksom? Erre no liv?” Jada, jada. Vi har nok av de i Trondheim. Personlig liker jeg puber og barer. En god helgekveld starter gjerne hos noen venner, og på byen drar vi gjerne til Lille London, Circus eller Brukbar. Jeg skal innrømme at jeg har over gjennomsnittet stor interesse for elektronisk musikk, så hvis appetitten har bestemt seg for å skrike etter litt ”untz untz” eller ”wub wub”, er Supa (underetasjen på Brukbar) et supert sted å dra.

I all utelivspraten, må vi naturligvis ikke glemme Studentersamfundet. Her har jeg også hatt noen gode stunder. Det er uendelig mye å velge mellom, mange kjente folk å møte og alltid god stemning.

857224_10152587682545556_1351214656_o

Her poserer jeg med min selvutnevnte venn (ballongen) ”Pinky-Winky”, en koselig kveld på Studentersamfundet.

Men la oss snu ryggen til nattelivet, og se litt nærmere på andre steder jeg gjerne tilbringer tid.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En varm dag tilbringer jeg gjerne på sandvolleyball-banen i Dødens dal (det er ikke så mye død der. Lover).

1369068936431

Ellers er både Marinen, festningen og Korsvika flotte steder jeg er for å kaste frisbee, gå på slackline, grille og bli kjent med andre folk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

For å ta igjen tapt tid og få høre ”the latest”, tar jeg gjerne en kaffe med venner i Nordre gate. Her finnes det en drøss av spisesteder, kafeer og butikker. Drommedar kafé og choco boco er favorittene.

Det må nevnes at i sentrum er det kort vei til alt. Du har naturligvis alt av butikker, kafeer og utesteder i sentrum, men du har også kort vei til for eksempel Marinen (5-10 min gange), bymarka (10 min med buss eller trikk) og Studentersamfundet (15 min gange).

Men nå har jeg nevnt mange steder og mange severdigheter. La meg gjøre det litt enklere for deg, enten du er godt kjent i Trondheim eller ei. Jeg har lagt inn alle de nevnte stedene i kartet under. Sjekk ut selv, hvor de ligger! Nå er det din tur til å oppleve Trondheim, og finne DINE favoritter. 🙂

One thought on “Mitt Trondheim. På tide å finne ditt!

  1. hei, kul blogg. jeg er ny i trondheim, 18 år og jobber som lærling, det er litt vanskelig å møte folk når man ikke går på skole, har du noen tips om hvor jeg kan gå for å bli kjent med nye mennesker?

Leave a Reply