Intervju med tidligere medievitenskap-student

FRIVILLIGHETENS FORDELER
Som aktivitetsansvarlig i Røde kors bruker Inger sin erfaring fra frivillige verv som hun hadde i studietiden.

Inger SodelandMastergrad i medievitenskapAktivitetsansvarlig i Oslo Røde Kors
Inger Sodeland
Mastergrad i medievitenskap
Aktivitetsansvarlig i Oslo Røde Kors
Foto: Kim Ramberghaug

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HVORFOR VALGTE DU NETTOPP DETTE STUDIET?
– Jeg valgte først og fremst Trondheim på grunn av studiemiljøet. Det gjorde også at jeg ble der, hele studietiden gjennom. I studentavisa Under Dusken og festivalen ISFiT opplevde jeg hvor givende frivillig arbeid er, samtidig fikk jeg det teoretiske grunnlaget på studiet. Den opprinnelige drømmen om å bli journalist endret seg, og jeg føler at jeg har fått drømmejobben nå.

-VAR DET NOE VED STUDIET SOM OVERRASKET DEG?
Det var mer teoretisk enn jeg trodde. Jeg kom rett fra videregående og forventet noe som var mer praktisk. Samtidig så jeg nødvendigheten av teorien, og brukte temaet i masteroppgaven til å rette meg mot det jeg ville jobbe med etter studiene.

– NETTVERK, ERFARING ELLER GODE KARAKTERER, HVA ER VIKTIGST?
Det er viktig å vise til at man har oppnådd en grad når man søker jobb, men gjerne også noe annet. Selv ble jeg ikke bedt om å vise vitnemålet mitt når jeg var på intervju, men jeg hadde nok ikke vært aktuell uten en mastergrad. Alle aktiviteter ved siden av studiene teller, det er i alle fall min erfaring, men det må også ligge en bevisst tanke bak aktivitetene man har valgt å holde på med.

-HVORDAN VAR PROSESSEN MED Å SKAFFE DIN FØRSTE JOBB?
Jeg søkte rundt tredve jobber, og alle mulige stillinger. Når Røde Kors ringte ble jeg veldig glad, det var akkurat den jobben jeg ønsket meg mest. Etter to intervjurunder var jobben min. Erfaring fra frivillig arbeid var en klar fordel, siden jeg koordinerer mange frivillige i Røde Kors. Det hjalp meg også å skille meg ut blant mange andre søkere, og gjorde at jeg hadde erfaring med prosjektarbeid.

– HVOR VIKTIG VAR STUDIESTED FOR JOBBEN DU SKAFFET DEG?
Jeg jobber med formål om ikke-voldelig kommunikasjon i Oslos ungdomsmiljøer, hvor vi blantannet utarbeider aktiviteter for ungdommer i Oslo. Arbeidsoppgavene ligner de jeg hadde i dialoggruppene til ISFiT*. Disse erfaringene hadde jeg ikke hatt hvis jeg hadde studert et annet sted enn NTNU. Masteroppgaven min handlet om den visuelle fremstillingen av Leger Uten Grenser. Gjennom arbeidet med oppgaven lærte jeg mye om informasjonsarbeidet til humanitære organisasjoner, noe jeg får god bruk for i dag.

– DITT BESTE TIPS TIL FREMTIDIGE STUDENTER?
Jobb jevnt og trutt med studiet. Deltidsjobb, aktiviteter eller verv ved siden av kan være lurt, det gjør studiene mer strukturerte og man blir gjerne mer effektiv. Skriv en masteroppgave som er anvendbar i arbeidslivet, kanskje kan nettopp den hjelpe deg med å skaffe drømmejobben.

* ISFiT: Internasjonale Studentfestivalen i Trondheim

Klikk her for mer informasjon om medievitenskap-studiet

Leave a Reply