Veksler mellom kontor til lands og til vanns

_MG_1678
Anita Morch Johnsen
Produktutvikling og Produksjon (PuP)
Prosjektingeniør hos SubseaDesign AS
Foto: Kim Ramberghaug

Som prosjektingeniør i en liten bedrift har Anita mulighet til å delta i alle faser av firmaets virksomhet.

HVORFOR VALGTE DU NETTOPP DETTE STUDIET?
– Jeg har en søster og en far som begge er sivilingeniører. Selv om jeg i utgangspunktet syntes det virket litt kjedelig, inspirerte de meg til å sette meg inni hva det gikk ut på. Jeg ble fenget av navnet produktutvikling og produksjon, og da jeg satte meg inn i hva det dreide seg om, skjønte jeg at dette var noe jeg ville. Valget skyldtes både stor interesse og kunnskap i realfag, og ønsket om gode jobbmuligheter etter endt utdanning. Studiet hadde også rykte for å ha et godt sosialt miljø gjennom linjeforeningen, noe som viste seg å stemme veldig bra.

VAR DET NOE VED STUDIET SOM OVERRASKET DEG?
– Egentlig ikke. Etter at jeg hadde begynt, var jeg veldig innstilt på å komme meg gjennom løpet.Spennende fag gjorde det lett å finne motivasjonen.Jeg var også heldig som møtte folk jeg hadde mye til felles med – samboeren min var en av de første jeg ble kjent med som student ved NTNU. Kvaliteten på utdanningen var veldig bra, og døra var alltid åpen hos professorene hvis man trengte en prat.

NETTVERK, ERFARING ELLER GODE KARAKTERER
HVA ER VIKTIGST?
– I denne jobben, som er min første, var det nok bakgrunnen fra NTNU som telte mest, og i tillegg at jeg passet inn både faglig og sosialt. Det var selvfølgelig også viktig med ok karakterer for å overbevise om at jeg var i stand til å løse tekniske arbeidsoppgaver. Senere i arbeidslivet vil erfaring og nettverk bli viktigere faktorer for å få nye jobber.

HVORDAN VAR PROSESSEN MED Å SKAFFE DIN FØRSTE JOBB?
– Som maskiningeniør finnes det jobbmuligheter i mange ulike bransjer. I utgangspunktet ønsket jeg en jobb innen mitt fordypningsområde, plast- og komposittmaterialer, men det viste seg å være vanskelig, både på grunn av finanskrise og få jobber innenfor fagfeltet. det ble derfor naturlig å se til oljeindustrien, og jeg forstod raskt at mulighetene for en spennende jobb var store innen dette området. Etter noen søknader fikk jeg napp hos SubseaDesign, hvor jeg stortrivdes fra første stund. Her deltar jeg i utvikling, bygging og testing av hydraulikk- og mekanisk drevne verktøy til bruk på undervannsbrønner og Plattformer i Nordsjøen.

HVOR VIKTIG VAR STUDIESTED FOR JOBBEN DU SKAFFET DEG?
– Studiested var en avgjørende faktor. NTNUs sivilingeniørutdanning har et solid rykte, og når man søker jobber hvor mange av de som ansetter også har samme utdanning, føles det trygt for arbeidsgiver.

DITT BESTE TIPS TIL FREMTIDIGE STUDENTER?
– Prøv å slappe av og engasjer deg sosialt i for eksempel linjeforeningen. Som ingeniør vil du garantert jobbe i team i arbeidslivet. Øv deg på dette ved å bli med i kollokvier og jobbe sammen med andre om oppgavene.


Klikk her for mer informasjon om NTNU sine sivilingeniør-studieprogram

 

One thought on “Veksler mellom kontor til lands og til vanns

Leave a Reply