European Space Camp 2012: første dag

Fra søndag 24. til søndag 1. juli pågår, ved Andøya Rocket Range i Nordland, årets European Space Camp!

For de som ikke vet hva denne campen er, kan en kort oppsummering finnes her: her.  Eller en enda kortere her: Et fantastisk tilbud til alle mellom 17 og 19 som synes det å skyte en (mer eller mindre) selv-konstruert rakett over 9000 meter opp i atmosfæren høres gøyalt ut. Ved siden av å være en utrolig opplevelse (eller, det tyder i alle fall erfaringene så langt på at det vil bli), gir det selvsagt noen skrytepoeng til senere, både til potensielle arbeidsgivere, venner og uvenner. Hvis du er norsk, og er ekstra heldig, kan du til og med få NTNUs stipend, som dekker de kostnadene ikke dekket av selve leiren (først og fremst til reisen), slik at hele turen får en regning på null. Og niks. Er ikke det et for godt tibud til å gå glipp av?

Til leiren kommer i år 24 ungdommer fra seks land. Det er jo i seg selv ganske spennende, og at sjansen for at disse deler dine interesser er godt over gjennomsnittet, er jo et annet stort pluss. Siden leiren første gang kom i gang i ’96, har en rekke eksotiske land hatt noen innom. Mest interessant er det kanskje at Russland i år er med; tross alt er det jo ikke såå lenge siden ordene Russland-Raketter- Norge satt i sammenheng ikke kunne bety mye annet enn snarlig apokalypse.

 

Vi kom søndag 24. til Andenes på Andøya med den første direkte fly fra Oslo og ble mottat med korps, brannbil og barn som ga oss shell med ”velkommen heim” skrevet på den. Vi tok bussen til ARR (Andøya Rocket Range) og spilte volleyball. Det var ikke spill på det høyeste nivå, men det var en gøy måte å begynne å jobbe sammen på. Vi spilte også ping pong, billjard, rare kortspill (se bildet, dere skal prøve å finne ”patterns” i en ”set” av tre kort i følge fire variabler: shape, colour, filling, number). Selvfølgelig spilte vi også ”navnespill” for å kjenne hverandre og best av alt: vi bygget tårn med spaghetti og marshmallows! Ja, det handlet vel mye om spill!

Men en hver anstendig rakettoppskytingsleir må ha sine mer seriøse stunder, og allerede har vi gått gjennom to leksjoner; en slags rocket-science-for-dummies.

Det var en veldig hyggelig start på hva ser ut som en super uke med veldig mye interessant. Programmet er tidvis hektisk, men ved slutten av uken kommer vi, med mindre noe går veldig galt, til å ha gjort (bl.a.)

– Valgt én av de fem gruppene, som står bak de forskjellige delene av rakettoppskytingen

– Hatt timer i rakettfysikk med en (!) kosmonaut

– Blitt kjent med en rekke nye mennesker!

– og mye,mye annet…

I dag hadde vi allerede masse å gjøre. Vi skal legge ut noen bilder!

3 thoughts on “European Space Camp 2012: første dag

    1. Hei! Jeg (Erlend M.Fleisje) ble nettopp ferdig med VG2 (der jeg går studiespes. med lotsa realfag). Hva jeg skal gjøre neste år er ikke helt sikkert, men det blir nok enten noe ingeniør- eller økonomaktig.
      Det eneste kravet for å kunne søke på campen (utover å være 17-19 pr gammel) er for øvrig at du har matte og fysikk på høyere nivå, bare så det er nevnt =) Hva tenker du å gjøre?

Leave a Reply